A început pelerinajul la moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

de | iun. 23, 2019 | Știri | 0 comentarii

Sâmbătă a început pelerinajul la moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, baldachinul fiind scos din mănăstire și așezat în foișorul din curte.

Jandarmeria a montat garduri pentru a ordona accesul mulțimii, iar în apropiere se împodobește scena pe care vor sluji arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Pimen și alte fețe bisericești.

O parte din pelerini s-au adăpostit de ploaie în clădirile din incintă, iar alții au primit locuri de cazare la internatele unităților de învățământ.

Sâmbătă și duminică vor avea loc alte slujbe religioase, iar procesiunea cu moaștele pe străzile din centrul orașului se va desfășura luni – 24 iunie de la ora 11,30.

La întoarcere, racla va fi reaşezată în foișorul din curtea mănăstirii, unde va rămâne până spre seară.

Ordinea publică este asigurată de jandarmi din Suceava și Bacău, precum și de polițiști, polițiști locali și angajați ISU.

Autorităţile solicită participanţilor să respecte regulile stabilite de organizatori, să îşi asigure propriile bunuri şi să se adreseze direct jandarmilor şi poliţiştilor dacă sunt victime ale unor fapte antisociale sau dacă le observă.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest