157 de cazuri de rujeolă în județul Suceava, în acest an.  DSP solicită intensificarea vaccinărilor

de | iun. 18, 2019 | Știri | 0 comentarii

Direcția de Sănătate Publică Suceava a informat, azi, că după o perioadă în care nu au mai fost cazuri de rujeolă în județ, începând cu ianuarie această boală a reapărut, numărul cazurilor fiind în creștere.

În martie s-au înregistrat 20 de cazuri, în aprilie 42, în mai 87 de cazuri, 90% dintre cazurile diagnosticate fiind internate, neînregistrându-se niciun deces.

În acest an au fost 157 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe în zonele Câmpulung Moldovenesc, Vama și Pojorâta.

Pentru fiecare caz de rujeolă a fost efectuată anchetă epidemiologică, cu depistarea contacților direcți, anunțarea medicilor de familie, asistenților comunitari și mediatorilor sanitari, în vederea aplicării măsurilor antiepidemice.

“Majoritatea pacienților bolnavi de rujeolă nu au fost vaccinați.

Singura și cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii este vaccinarea, care conferă imunitate pe viață în majoritatea cazurilor.

Se consideră că este necesară vaccinarea cu două doze a cel puțin 95% din populație pentru a împiedica circulația bolii și în final eliminarea.

Vaccinul poate fi administrat doar cu colaborarea părinților sau aparținătorilor.

În județul Suceava acoperirea vaccinală este de 85%, dispunem de stocuri suficiente de vaccin antirujeolic”, menționează conducerea DSP Suceava.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...