PSD Suceava se laudă cu 29 de unități de învățământ care au primit bani de la Guvern pentru toalete tip container.  Au mai rămas 47 în județ

de | iun. 11, 2019 | Știri | 1 comentariu

Deputatul Alexandru Rădulescu, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, a trimis azi presei locale un comunicat în care laudă realizările Guvernului Dăncilă PSD – ALDE.

Lăsând la o parte bâlbâielile interne și externe ale miniștrilor, precum și divergențele și luptele pentru putere din interiorul partidului, el se arată mândru deoarece  ”guvernarea PSD-ALDE continuă implementarea măsurilor asumate.

După care a prezentat exemple : noul spital din Fălticeni a primit 9,6 milioane lei pentru scările exterioare și dotări nemedicale, astfel momentul inaugurării acestuia s-a apropiat decisiv”,  iar 29 de școli și grădinițe din județ au primit  suma necesară, peste 2 milioane lei, pentru construirea grupurilor sanitare conforme și pentru utilitățile necesare, alăturându-se celor 127 de unități școlare reabilitate sau în curs de reabilitare cu finanțare guvernamentală de peste 210 milioane lei”.

Rădulescu a prezentat și lista celor 29 de unități de învățământ, acestea fiind din Arbore, Breaza, Burla, Drăgușeni, Fântânele, Forăști, Frătăuții Noi, Ilișești, Marginea, Mitocu Dragomirnei, Preutești, Șaru Dornei, Satu Mare, Siminicea, Stulpicani, Ulma, Vatra Moldoviței, Verești, Vulturești, Dolhasca, Gura Humorului și Solca.

Guvernul a alocat celor 29 de unități sucevene 2.043.000 lei, adică o medie de 70.448 lei.

La începutul lunii mai, aflată în campanie electorală la Suceava, ministrul PSD al Educației Ecaterina Andronescu declara că 76 de unităţi şcolare din judeţul Suceava vor primi fonduri pentru amenajarea de grupuri sanitare în sisteme modulare, tip containere.

Voi lăsa lista cu şcolile şi sumele aferente domnului inspector general, sume care apoi vor fi transferate către primari.

După primirea fondurilor, primarii vor trebui să găsească cele mai bune soluţii pentru montarea acestor sisteme modulare cu grupuri sanitare, inclusiv prin construcţia unei fose septice acolo unde nu există reţea de canalizare”. 

Rădulescu nu a precizat când va aloca Ministerul Educației banii necesari celorlalte 47 de unități de învățământ cu veceuri în curte, astfel încât PSD Suceava să-și respecte promisiunile electorale că până la alegerile din vara anului viitor nu vor mai exista în județ grădinițe și școli fără toalete civilizate.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

1 Comentariu

  1. Steve Oandar

    Să vorbești despre wc în PSD, unde il ai pe Virginel Cufurel, este ca ăia cu frânghia în casa spânzuratului. BĂ, voi sunteți prosti? Stiu ca vă face comunicarea o vuvuzea, dar chiar nu citiți înainte să trimită vuvuzela comunicatul ălora de la ziare?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...