Primăria Suceava va plăti firmei TASA 460.000 euro pentru baza auto TPL - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Primăria Suceava va plăti firmei TASA 460.000 euro pentru baza auto TPL

De    •   Publicat acum 6 luni, 25 mai 2019   •   Fara comentarii

Dacă și consilierii locali vor fi de acord în ședința din 30 mai, Primăria Suceava va plăti 460.000 euro societății Transporturi Auto SA pentru clădirile și construcțiile de pe strada Traian Vuia nr.7, care vor fi apoi trecute în patrimoniul societății Transport Public Local.

Bunurile respective – magazii materiale, module comerciale, ateliere, hale, garaje, clădiri revizie, rezervor îngropat, stație alimentare, stație spălare, rampe și grup sanitar – sunt închiriate în prezent de TPL.

Prețul a fost negociat având la bază raportului de evaluare întocmit de Romcontrol, plata urmând să se facă în 6 tranșe până la 30 noiembrie 2019.

Comisia de negociere a Primăriei a fost alcătuită din consilierii locali Constantin Munteanu, Cristinel Creţu, Lucian Harșovschi, Marian Andronache și Petru Cernescu, precum și din 4 persoane din aparatul de specialitate al primarului Ion Lungu : Camelia Damian, Paul Iftimie, Niculai Frunzaru și Ileana Amariei.

Societatea comercială Transporturi Auto SA, deţinută de Ilie Carabulea, patronul Atlassib Holding, a cumpărat respectivele clădiri în 2005, când au fost scoase la licitaţie de Finanţele Publice, pentru recuperarea  unor debite de 46 miliarde lei vechi pe care TPS le avea de plătit către bugetul statului.

Achiziţia s-a făcut cu 5,5 miliarde lei vechi, dar nu a cuprins şi terenul de sub clădiri, care aparţine Primăriei Suceava.

Disputele s-au soluţionat prin plata de către TPL a unei chirii lunare pentru utilizarea clădirilor fostului TPS, în vreme ce TASA plăteşte municipalităţii impozit pentru terenul de sub clădiri.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 25 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 25, 2019 @ 3:36 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TFLeRf to the field below: