Preotul Gheorghe Saftiuc, protectorul  orfanilor din Dolhasca, a încetat din viață

de | mai 20, 2019 | Știri | 0 comentarii

Preotul Gheorghe Saftiuc de la parohia “Învierea Domnului” din Dolhasca s-a stins din viață, ieri, 19 mai a.c., după o lungă și grea suferință. Născut pe data de 10 aprilie 1959 la Salcea din părinți originari din Cernăuți, el a reușit să reînvie Spitalul din Dolhasca cu ajutorul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, unde a fost consilier economic.

De asemenea, preotul Saftiuc a fost un protector al copiilor orfani din zona Dolhasca, pe care i-a sprijinit și călăuzit și pentru care a transformat o școală abandonată în așezământ și a ridicat mai multe locuințe sociale.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis un mesaj de condoleanțe:

 

“Cu adâncă întristare și nespusă durere, am aflat de trecerea, prematură, la Domnul a Preotului Gheorghe Saftiuc, de la Parohia Dolhasca, Protopopiatul Fălticeni, în seara zilei de, Duminică, 19 mai 2019, după o grea suferinţă. 
Părintele Gheorghe Saftiuc a fost un vlăstar altoit pe viţa Hristos, împlinind cu dăruire deplină atât slujirea preoţească în parohia încredinţată lui cât şi pe cea de consilier eparhial, la care a fost chemat. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit, şi mai cu seamă a fost atent la suferinţa „fraţilor mai mici ai lui Hristos” pentru care a ridicat un aşezământ în care să-şi găsească adăpost.
În aceste momente de vremelnică despărţire de Preotul Gheorghe Saftiuc, întru așteptarea Învierii de obște, suntem alături de familia îndurerată, de toate rudele, de cei cunoscuţi şi apropiaţi părintelui, precum şi de întreaga comunitate a credincioșilor Parohiei Dolhasca, la care se adaugă toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, precum şi toţi cei care sunt astăzi marcaţi de vestea dureroasă a morţii unui vrednic preot.
Ne rugăm lui Dumnezeu pentru întărirea şi mângâierea lor. Iar pentru sufletul Părintelui Gheorghe ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Veşnic, să-l aşeze în ceata sfinţilor Săi slujitori, încununându-l cu pace şi iubire, în lumina Preasfintei Treimi.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.”

 

Mesaj de condoleanțe transmis de Direcția Generală De Asistență Socială Și Protecția Copilului Suceava:

 

“A încetat să mai bată, inima unui Om care, de-a lungul a 20 de ani, a fost părinte spiritual, a dăruit iubire și a oferit casă și ocrotire mai multor zeci de copii abandonați de propriile familii. 
Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe” Dolhasca a fost înființat în ianuarie 1999, printr-un proiect de colaborare între Arhiespicopia Sucevei și Rădăuților, Consiliul Județean Suceava și Fundația ”Mila Creștină” condusă de preotul Saftiuc Gheorghe.
Împreună cu soția sa, Mioara, au influențat pozitiv destinele a zeci de copii abandonați, de-a lungul anilor, s-au bucurat de realizările acestora, au construit garsoniere pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecție, au construit un spital menit să aline suferințele celor fără sprijin.
Ne vor lipsi nouă, dar mai ales copiilor și tinerilor ocrotiți de-a lungul anilor, cuvintele pline de dragoste de semeni, dar și de fermitate pentru că, așa cum știm, un copil se crește cu dragoste, fermitate și respect, pentru a ajunge un Om pe picioarele lui!
Ne va lipsi lumina din ochii părintelui Saftiuc, harul și înțelepciunea sa.
Întregul colectiv al DGASPC Suceava, suntem alături de colega noastră, preoteasa Mioara Saftiuc, care conduce Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe”, suntem alături de copiii proprii dar și de copiii pentru care părintele Saftiuc era mai mult decât un tată, era sfătuitor și duhovnic!
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Nadia Crețuleac, Director Executiv DGASPC Suceava”.

 

Mesaj de condoleanțe transmis de Primăria Dolhasca:

“Cu tristețe in suflete, aducem un ultim omagiu celui care a fost pentru noi toți, preotul Saftiuc Gheorghe! 
Dumnezeu sa te aibă in paza, parintele nostru!
Condoleanțe familiei îndurerate!”

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

Sursa foto: www.doxologia.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest