Opt membri ai unui grup infracțional specializat în trafic cu țigări ucrainene reținuți de procurorii suceveni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Opt membri ai unui grup infracțional specializat în trafic cu țigări ucrainene reținuți de procurorii suceveni

De    •   Publicat acum 7 luni, 16 mai 2019   •   Fara comentarii

Ieri,  procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatilor M.C., P.L.I., G.P., S.V.D., B.P., Ț.T.D., B.I. și B.M., într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârşirea infracțiunii de contrabandă.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în introducerea de ţigarete de proveniență extracomunitară, peste frontiera „verde” cu Ucraina, în Ulma şi comercializarea către diverşi intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piaţa neagră.

În cadrul activităților de urmărire penală  au fost realizate 32 de activități de confiscare, totalizând 316.079 pachete.

Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Iași și Bacău au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în județul Suceava şi o percheziţie domiciliară în județul Bacău.

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor,  10.498 pachete de ţigarete de proveniență extracomunitară, 59 telefoane mobile, 39 cartele telefonice, 4 autoturisme, suma de 37.250 lei și 1.030 euro, 5 statii emisie-receptie, 2 binocluri, 6 laptopuri, 13 memory stick, 1 card microSD, 2 tablete, mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Inculpații reținuți au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava şi 4 dintre ei urmează să fie prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei și cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi I.J.J. Suceava.

        

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 16 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 16, 2019 @ 12:04 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string O41fjv to the field below: