DSP Suceava a aplicat amenzi de aproape 39.000 lei, luna trecută

de | mai 6, 2019 | Știri | 0 comentarii

În aprilie, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava a aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, respectiv 15 amenzi în valoare totală de 38.800 lei şi 3 avertismente.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, inspectorii DSP au efectuat 97 de controale în unităţi de turism și alimentaţie publică.

Pentru deficienţele de ordin igienico-sanitar constatate au fost recomandate măsuri de remediere şi s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 21.800 lei.

DSP a anunțat azi o parte a acestor deficiențe : neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în spațiul destinat preparării și depozitării mâncărurilor gătite, neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice în care se păstrează produse alimentare perisabile, lipsa substanţelor biocide necesare efectuării operaţiunilor curente de dezinfecţie, lipsa marcării vizibile a suprafeţelor de lucru, lipsa dotării grupurilor sanitare pentru consumatori cu materiale și mijloace corespunzătoare pentru asigurarea igienei mâinilor, lipsa examenelor medicale periodice sau lipsa cursurilor de igienă ale personalului angajat care lucrează cu alimente.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...