Bărbat din Moldovița cercetat pentru violență în familie după ce a lovit-o cu o cârjă pe mama lui - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Bărbat din Moldovița cercetat pentru violență în familie după ce a lovit-o cu o cârjă pe mama lui

De    •   Publicat acum 10 luni, 1 mai 2019   •   Fara comentarii

Polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați, ieri după-amiază, de către un bărbat cu privire la faptul că mama sa, de 80 ani din Moldovița, a fost agresată fizic de către fiul ei, de 53 ani, din aceeași localitate, în timp ce se afla la domiciliu.

Victima a relatat că pe fondul unui conflict mai vechi, a fost agresată fizic de către fiul ei, în timp ce se afla la domiciliu, lovind-o cu cârjă metalică peste picioare.

Persoana vătămată a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma celor constatate la fața locului, la solicitarea victimei, a fost emis ordinul de protecție provizoriu, prevederile acestuia fiind aduse atât la cunoștința persoanei vătămate, cât și a agresorului și a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie.

Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.

În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate.

Ei observă și adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate și, dacă se impune, solicită intervenția echipelor medicale.

Informează atât victima, cât și agresorul, cu privire la drepturile și obligațiile lor și măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situației de fapt.

De asemenea, sesizează structurile specializate ale Poliției sau ale altor instituții în situația în care, în urma verificării sesizării, sunt constatate și alte fapte incriminate, obținând probe, după caz.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 1 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 1, 2019 @ 3:53 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zSAkI4 to the field below: