reporter@ziaruldepenet.ro
sâmbătă, august 8, 2020
25 °c
Suceava

Liceul Special Bivolărie renunță la exploatarea fermei Călinești. Laptele nu poate fi prelucrat, iar paza patrimoniului este prea costisitoare

Conducerea Liceului Tehnologic Special Bivolărie nu mai dorește să administreze ferma Călinești, așa încât Consiliul Județean Suceava va decide transmiterea bunurilor imobile în administrarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

Cele 11 clădiri și terenul în suprafață de 26.386 mp. au fost trecute în administrarea DJDP în februarie 2016, în același an, la cererea Liceului Bivolărie, fiind transmise în administrarea unității de învățământ.

Anul trecut, Consiliul de Administrație al liceului a decis încetarea activității de creștere a animalelor din cadrul fermei și vânzarea acestora.

“Liceul întâmpină mari greutăți în exploatarea fermei, având în vedere distanța de 60 km. între sediul administrativ al școlii și ferma Călinești, coroborat cu imposibilitatea de prelucrare a laptelui de oaie și de capră în cadrul centrului de prelucrare de la Bivolărie ( nefiind autorizat să prelucreze acest tip de lapte ), iar prelucrarea laptelui în cadrul fermei Călinești nu este posibilă, aceasta neîndeplinind condițiile impuse de DSP și DSV.

Asigurarea pazei și integrității patrimoniului necesită un efort financiar important, așa încât considerăm oportună revenirea în administrarea DJDP”,  a menționat vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc.

Directorul liceului, Viorica Georgescu, a solicitat preluarea în administrație a clădirilor și terenului fermei Călinești  “având în vedere că asigurarea pazei și integrității patrimoniului necesită un efort financiar pe care nu ni-l permitem”.

 

 

Următorul Articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Apreciate
  • Comentarii
  • Cele mai recente

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.