Tehnologie degeaba!  Utilajele de deszăpezire din județul Suceava nu pot fi urmărite pe GPS în timp real.   ISU: ” Timpul de reacție este mai mare”

de | dec. 17, 2018 | Reportaje, Știri | 0 comentarii

Mașinile de deszăpezire care acționează pe drumurile din județul Suceava dispun de sisteme GPS ineficiente, care nu permit monitorizarea în timp real, ci numai raportarea activităților efectuate.

Comandantul ISU Suceava – colonel Costică Ghiață a declarat că se impune utilizarea unui soft unic pentru echipamentele GPS pe dotarea tuturor utilajelor secțiilor drumuri naționale sau firmelor prestatoare, care să permită urmărirea imediată pe trasee.

Răspunderea pentru acest demers aparține Secțiilor Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc, precum și Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

”S-a intrat în posesia linkurilor de la GPS –urile de pe mașini, problema este că trebuie deschis fiecare link în parte, se încarcă destul de greu și nu avem un tablou de ansamblu a mașinilor, astfel încât să fie luată o decizie de focusare a mai multor mașini pe o anumită zonă, dacă este nevoie.

Timpul de reacție este mai mare și s-ar putea ca situația să fie apoi mai greu de gestionat”, a spus el.

Ghiață a concluzionat că  ”sistemul actual ne ajută doar la a verifica istoricul utilajului respectiv”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest