Polițiștii suceveni distribuie materiale informative înaintea Crăciunului, la pensiuni și hoteluri

de | dec. 17, 2018 | Știri | 0 comentarii

Având în vedere potenţialul turistic al judeţului Suceava şi apropierea sărbătorilor de iarnă, pe care mulţi turişti le vor petrece în staţiunile montane, poliţiştii au demarat activităţi de informare şi acţiuni operative în teren pentru respectarea legislaţiei în domeniul hotelier şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor.

Activităţile au ca grup ţintă turiştii care se vor afla pe teritoriul judeţului, dar şi operatorii de turism şi unităţile hoteliere locale.

Acţiunile vizează informarea cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate în legătură cu diverse segmente infracţionale ( tâlhării, furturi din auto, din genţi şi buzunare, din camerele de hotel, înşelăciuni ).

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi responsabilizarea turiştilor, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava organizează activităţi de informare, afișare şi distribuire de materiale preventive în zone turistice.

Turiştii, dar şi sucevenii prezenţi la activităţi au primit din partea poliţiştilor afişe şi pliante cu recomandări preventive pe linia prevenirii tâlhăriilor şi  a furturilor din auto şi genţi şi buzunare.

Au fost distribuite peste 500 de materiale preventive, comercianţii aflaţi în zonele frecventate de turişti fiind instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul actelor de comerţ.

Activităţile preventive au fost completate şi de acţiuni de constatare ale structurilor operative, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  – IPJ Suceava şi comisari din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, desfăşurând acţiuni de verificare a agenţilor economici care desfăşoară activitate de primire turistică.

Acţiunile vizează agenţii economici de pe raza judeţului Suceava care desfăşoară activităţi de primire turistică şi asigurarea serviciilor de cazare turistică şi alimentaţie publică, fiind verificate până în prezent 40 de  unităţi de cazare turistică.

Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 70.000 lei.

Pentru ca turiştii să se bucure de un concediu liniştit, poliţiştii le recomandă să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale.

Nu lăsaţi obiectele de valoare ( bijuterii, portmonee, telefoane mobile ) la vedere.

Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi.

Manifestaţi grijă faţă de bunurile dumneavoastră.  Este indicat să aveţi în portofel doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente.

Păstraţi portofelul / geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior.

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card.  Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.

Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului.

 Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente.

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise.

Închideţi uşile de la balcon / terasă ( acestea pot fi uşor escaladate ).

Dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie.

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

Dacă decideţi să vă petreceţi concediul în altă ţară, interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia statului respectiv, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor/consulatelor României, informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe, pe site-ul www.mae.ro.

Informaţi-vă cu privire la moneda de schimb a ţării de destinaţie şi efectuaţi schimbul valutar înainte de plecare. În cazul în care moneda naţională este greu de achiziţionat, puteţi realiza schimbul valutar în euro sau dolari.

Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon.

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : IJP Suceava

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest