Pârtia de schi din Rarău se deschide în această iarnă.  Negură: “În cel mai scurt timp va fi dată în funcțiune”

de | dec. 17, 2018 | Știri | 1 comentariu

Prezent azi la Suceava, la semnarea acordului cadru de înființare a asociației “Moldova se dezvoltă”, primarul de Câmpulung Moldovenesc Mihai Negură a adus vorba despre deschiderea primului tronson al pârtiei de schi din masivul Rarău.

El a spus că  “în cel mai scurt timp va fi dată în funcțiune cea mai importantă investiție din turism, pârtia din masivul Rarău.

Data oficială de deschidere o să o dăm din timp, este o investiție mult așteptată de întreaga Moldovă.

Sunt niște proceduri foarte exacte de punere în funcțiune, am avut verificarea tehnică, de astăzi începem recepția finală, în cel mai scurt timp vă invit să vedeți o pârtie la nivel european”.

Pârtia de schi din masivul Rarău va fi deschisă pe primul tronson cel de-al doilea rămânând în lucru.

Amenajarea pârtiei a început în 2009, în timpul Guvernului Boc şi a fost întreruptă de mai multe ori din cauza lipsei fondurilor.

Lucrările au fost executate de Acomin Cluj-Napoca şi Instcomp Suceava la o valoare de 15 milioane euro.

Traseul total al pârtiei are o lungime de 4.441 metri, diferenţa de nivel de 803 metri, lățime medie de 35 metri.

Tronsonul 1, care va fi inaugurat în această iarnă, are 2.799 metri, iar instalația de transport pe cablu cuprinde 33 de telegondole de câte 8 persoane, capacitatea de transport fiind de 1.000 persoane / oră.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Primăria Câmpulung Moldovenesc

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

1 Comentariu

  1. dora

    Mai primare trece iarna!!Cand dati drumul la partie,EXACT???Nu aveţi un plan de inaugurare??CUM CAT DE REPEDE,CE INSEAMNA ASTA??ANUL; ACESTA SAU LA ANUL??STATI CU UTILAJELE ACOLO SI SE DETERIOREAZA SI TU SEMNEZI ACTE CARE NU AU NICIO VALOARE??DU TE MAI SI STAI ACOLO ZI SI NOAPTE PANA SE DA IN FUNCŢIUNE!!SA SE DEZVOLTE SI ZONA AIA UN PIC CA E DE TOT RASUL!!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest