Colegiul Nicu Gane Fălticeni creează rețea radio în cadrul unui proiect european

de | dec. 10, 2018 | Știri | 0 comentarii

Luna trecută a avut loc prima mobilitate de învăţare şi formare în Franța a unui grup de elevi și profesori de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni, în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ KA2, intitulat „Good Morning Europe !”, care se va derula in perioada 2018 – 2020.

Coordonatorul proiectului este Lycee Paul Serusier din Carhaix-Plouguer, Franța, având ca parteneri școlile Karşıyaka Lisesi Izmir – Turcia, ITCG “E. Mattei” Casamicciola Terme – Italia, IES “J.A. Castro“ Talavera de la Reina – Spania, Liceo Scienze Umane e Musicale “Sebastiano Satta” Nuoro – Italia.

Acest proiect de parteneriat multilateral vizează realizarea unei rețele de creație radio, elevii și profesorii trebuind să comunice și să creeze împreună prin intermediul suportului radio.

Clipurile sonore, rapoartele, interviurile, cântecele, sondajele și programele vor fi produse de elevii implicați în  proiect.

În prima mobilitate din cadrul proiectului, ce a avut loc la liceul francez, au participat 6 elevi fălticeneni, din clasele IX – XI : Simina Buculei, Daria Lăcătușu, Mihaela Mușilă, Cosmina Strugaru, Rareș Ungureanu și Alexandra Verdeș, însoțiți de profesorii Daniela Anton, Alina Cristea și Ioan Caulea.

În cele 5 zile petrecute în Bretania franceză, elevii, împărțiți în grupe din care au făcut parte elevi din cele 5 țări participante, au fost implicați în ateliere coordonate de profesioniști francezi în radio și comunicare, ateliere ce au avut drept scop familiarizarea participanților cu toate ingredientele unui radio : playlist, producție editorială, programe, știri, dicție și voce, producție audio.

Elevii au avut ocazia să lucreze în echipe şi să-şi dezvolte competenţele de creativitate și comunicare în limba engleză.

Profesorii au lucrat împreună la programul activităților care vor avea loc în următoarele întâlniri de proiect.

De asemenea, profesorii au fost implicați în atelierele elevilor, fiind intervievați de către aceștia, astfel încât aceste produse să fie incluse în materialul audio final, care a constituit rezultatul muncii colective a elevilor implicați în parteneriat.

Aceste activități au fost completate și cu vizite culturale în perimetrul breton, la Muzeul Sunetului din Cavan, la Valea Sfinților, pe insula Batz și în orășelul Roscoff.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Colegiul Nicu Gane

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest