Documente originale din 1918 ale Consiliului Național Român de la Cernăuți prezentate într-o expoziție la Muzeul de Istorie Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Documente originale din 1918 ale Consiliului Național Român de la Cernăuți prezentate într-o expoziție la Muzeul de Istorie Suceava

De    •   Publicat acum 1 an, 21 noiembrie 2018   •   Fara comentarii

Muzeul Bucovinei, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Serviciul Suceava al Arhivelor Naționale organizează pe 27 noiembrie ora 11 la Muzeul de Istorie Suceava vernisajul expoziţiei “100 de ani de la unirea Bucovinei cu România 1918 – 2018”.

Evenimentul cultural prezintă publicului, în premieră, documente originale ale Consiliului Național Român de la Cernăuți, obiecte care au aparţinut generalului Iacob Zadik, comandantul Diviziei 8 Infanterie, medalii legate de Marea Unire bătute în secolul trecut sau mai recent de Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei și 25 panouri cu fotografii și documente.

De asemenea, vor fi expuse cele două steaguri militare din perioada regelui Ferdinand și cascheta mareșalului Constantin Prezan, care, în calitate de șef al Marelui Cartier General, a coordonat personal în perioada operațiunile militare, inclusiv în Bucovina.

Vor fi lansate volumele apărute la Editura ”Karl A. Romstorfer” sub semnătura dr. Mihai-Aurelian Căruntu “Unirea Bucovinei cu România (1918). Aspecte geopolitice și militare” și “Prăbușirea unei monarhii. Discursuri ținute în Camera din Viena în ajunul prăbușirii la 22 octombrie 1918”, care vor fi prezentate de conf. univ. dr. Florin Pintescu.

Expoziția va fi deschisă până pe 13 ianuarie 2019.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 21 noiembrie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 21, 2018 @ 6:54 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string S4Mb3b to the field below: