UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (111): Spitalul Nou din Suceava la începuturi

de | oct. 28, 2018 | Știri | 0 comentarii

În urmă cu 48 de ani, pe terenul viran de la ieșirea din Suceava spre Fălticeni se înălța un colos de beton în domeniul sănătății.  Primea numele de Spitalul Nou, pentru a se deosebi de cel vechi, situat peste bulevard.  Fotografia alb-negru imortalizată atunci ne arată o doamnă reporter intervievând cu ajutorul unui magnetofon un șef de șantier, probabil. Utilaje nu apar în fotografie, doar câțiva muncitori.  Când a fost inaugurat, Spitalul Nou avea 600 de paturi, iar la parter săli de consultații și de conferințe.

Dezvoltarea spitalului s-a produs în strânsă legătură cu cea a orașului și cu schimbările tehnologice. Ultimii ani au făcut din Spitalul Județean Suceava un etalon în ceea ce privește dotarea cu aparatură medicală, din păcate neputându-se spune același lucru și despre cadrele medicale.  Toate secțiile au fost modernizate, cel mai important spital din județ are acum 1.200 paturi și 14 săli de operații, parterul din plan apropiat fiind ocupat de o modernă Unitate de Primire Urgențe.  În spatele spitalului a început construcția unui nou ambulatoriu, actualul fiind deja sufocat de numărul solicitărilor.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto 1 : LIVIU BURAC

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest