Proiectul deputatului PNL Balan de îngenunchere a Poliției Rutiere, respins de președintele Iohannis

de | iul. 27, 2018 | Știri | 0 comentarii

*Iohannis consideră că noile prevederi nu vor duce la îmbunătățirea siguranței rutiere”, în timp ce Balan susține că ”legea va instaura normalitatea”

 

 

Președintele Klaus Iohannis a atacat, azi, la Curtea Constituțională modificările aduse legii privind circulația pe drumurile publice, potrivit cărora Poliția Rutieră ar fi obligată să presemnalizeze prezența radarelor rutiere prin panouri cu 500 – 4.000 metri înainte, să folosească numai mașini radar inscripționate, iar radarele – pistol să fie utilizate la cel mult 10 metri de autospeciala Poliției Rutiere.

Iohannis a spus că soluția legislativă nu va duce la îmbunătățirea siguranței rutiere” și că ”modificările aduse lipsesc actul normativ de previzibilitate”.

Președintele statului a mai menționat că ”în afara zonelor semnalizate, organele abilitate ale statului sunt lipsite de posibilitatea de a asigura siguranţa pe drumurile publice, fiind lipsite practic de prerogativa sancţionării încălcărilor legii”.

Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor a avertizat autorităţile române că propunerea legislativă care presupune instalarea radarelor doar în maşini inscripţionate şi plasarea unor panouri de avertizare în faţa acestora  ”va avea efectul opus celui aşteptat de autorităţi”.

De asemenea, Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Iohannis, în care atrage atenţia că, după adoptarea unor modificări la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar,  ”numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”.

Proiectul l-a avut printre inițiatori pe deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, el lăudându-se intens în mediile de informare că   ”legea va instaura normalitatea în privința amplasării aparatelor radar pe autospeciale cu însemnele distinctive al Poliției rutiere”.

 

CITESTE

https://www.ziaruldepenet.ro/2018/07/20/radarele-presemnalizate-motiv-de-divergente-intre-politistii-rutieri-si-deputatul-balan-numarul-accidentelor-va-creste-alarmant-noua-lege-va-instau/

 

Până la urmă, președintele Iohannis a ținut cont de opiniile profesioniștilor, nu ale politrucilor, chiar dacă aceștia din urmă nu scapă niciun prilej să se burice că îl sprijină pentru un nou mandat.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...