“Raft american” la Biblioteca Bucovinei Suceava.   Șeful Misiunii SUA în România: “Colecția include peste 250 de titluri” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

“Raft american” la Biblioteca Bucovinei Suceava.   Șeful Misiunii SUA în România: “Colecția include peste 250 de titluri”

De    •   Publicat acum 2 ani, 25 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Raftul american  ( American Shelf )  a fost inaugurat, azi, la Biblioteca Bucovinei Suceava în lipsa ambasadorului SUA Hans Klemm, dar cu participarea adjunctului șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp.

Raftul american  este o donaţie de carte – literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, continuarea studiilor în SUA şi cărţi despre politica externă, istoria şi geografia Statelor Unite.

Declarații la eveniment :

Abigail Rupp :  “Primul meu loc de muncă a fost într-o bibliotecă, iar mama este bibliotecară.   Colecția include peste 250 de titluri, cărțile sunt extrem de variate.  Mă uit la cărți care mi-au deschis mie o întreagă lume”.

Director bibliotecă Gabriel Cărăbuș :  “Raftul american se va completa cu ce avem noi în colecțiile noastre.  Colecția este de aproximativ 3.000 dolari, donată de dl. ambasador Hans Klemm”.

Rector interimar USV Mihai Dimian :  “Mă bucur că există acum mai multe cărți, că vom avea posibilitatea să ne pregătim mai bine, dar îmi doresc ca cei care se pregătesc să meargă în Statele Unite să meargă cu gândul că se întorc acasă”.

Președinte CJ Gheorghe Flutur : “Primele donații de carte la Suceava au venit în anii 2006 – 2007.  Avem colaborări cu ONG–uri din SUA, am beneficiat de sprijin logistic, în calculatoare, e o temelie pentru viitoare investiții economice”.

Prefect Mirela Adomnicăi : “Arătați interesul dvs. pentru România și pentru viitorul colaborării cu România investind în generația care urmează să preia ștafeta. Suntem un partener serios și ne dorim în continuare să fim considerați la fel”.

Primar Ion Lungu: “Municipiul Suceava a împlinit, în acest an, 630 ani de atestare documentară, vă rog să-i transmiteți excelenței sale diploma și medalia aniversară”.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Biblioteca Bucovinei

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 25 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 25, 2018 @ 5:31 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string tWMhV3 to the field below: