Percheziții la un post de poliție rural din județul Suceava.  Un polițist este cercetat pentru prestarea de servicii funerare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Percheziții la un post de poliție rural din județul Suceava.  Un polițist este cercetat pentru prestarea de servicii funerare

De    •   Publicat acum 2 ani, 25 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Ieri, lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, au procedat la efectuarea de percheziţii, în baza mandatelor de percheziţie emise de Tribunalul Suceava, în 6 locaţii, printre care sediul unui post de poliție din zona rurală a județului Suceava, domiciliile unor persoane fizice şi sediul unei persoane juridice.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

După finalizarea percheziţiilor, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost aduse în vederea audierilor 5 persoane, una dintre acestea, lucrător de poliție, având calitatea de suspect în cauză.

La aceeaşi dată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de lucrătorul de poliție menționat pentru efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, și pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, în formă continuată.

Faţă de agentul de poliţie s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

În perioada august – decembrie 2017 lucrătorul de poliție a desfăşurat în mod continuu operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită, funcţia de agent de poliţie, respectiv a administrat în fapt o societate comercială ( în cadrul căreia nu deține nicio calitate oficială ), cu sprijinul soţiei sale, care a acţionat în unele cazuri ca persoană interpusă, în sensul că a prestat servicii funerare, a gestionat achiziţiile şi livrările efectuate de societate, a efectuat plăţi şi încasări.

Procurorii au documentat că a prestat servicii funerare complete sau parţiale ( toate serviciile : îmbălsămarea şi îmbrăcatul defunctului, asigurarea sicriului şi a accesoriilor necesare, transport funerar, livrare de coroane şi coşuri de flori etc. sau numai o parte din acestea ) aferente unui număr de 43 de ceremonii de înmormântare, a vândut 35 de coroane funerare către diverși clienți, efectuând încasări şi obținând şi în acest mod venituri.

La data de 29.08.2017, agentul de poliţie a efectuat transport mortuar la o ceremonie de înmormântare, conducând autovehiculul în Bălăceana, iar la data de 08.09.2017 a efectuat transport mortuar la o altă ceremonie de înmormântare, conducând autovehiculul în Ilişeşti, deşi exercitarea dreptului de a conduce îi era suspendată în perioada 16.06.2017 – 13.09.2017.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 25 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 25, 2018 @ 11:01 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pnz4OZ to the field below: