USR Suceava: 40 de Primării din județ nu au publicat salariile pe internet - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

USR Suceava: 40 de Primării din județ nu au publicat salariile pe internet

De    •   Publicat acum 2 ani, 16 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Deputatul USR, Iulian Bulai, împreună cu echipa USR Suceava au demarat o campanie de trimitere de solicitări către primăriile din județul Suceava în vederea furnizării sau publicării datelor privind veniturile salariale ale funcțiilor din cadrul acestor instituții.

Legea 153/2017, art. 33, privind transparența veniturilor salariale, obligă primăriile să publice aceste date în locurile prevăzute de lege, atât la sediul propriu, cât și pe pagina proprie de internet.

„Înainte de a trimite solicitări către primării, am verificat toate paginile web ale acestora.

Doar 36 de primării din judeţ, din cele 114, aveau publicată lista cu salariile funcţionarilor.

Sunt și primării care, deși nu ne-au răspuns în mod direct solicitării primite prin e-mail, în urma luării la cunoștință a acesteia, au publicat totuși informațiile pe paginile web oficiale  se menționează într-un comunicat USR Suceava.

Salariul demnitarilor din funcții publice este calculat folosind un coeficient bazat pe numărul de locuitori din acea unitate administrativ teritorială.

De exemplu, coeficientul unei comune cu 3.001 – 5.000 locuitori este stabilit la 4.5.

În anul 2017, salariile primarului și viceprimarului erau calculate ca fiind 4.5 x 1450 ( salariul minim ), dar de la 1 ianuarie 2018 salariul minim a crescut la 1.900, prin urmare și salariul demnitarilor din funcții publice, pentru că este noul etalon de raportare.

USR Suceava menționează că  primăriile ar fi trebuit deja să publice pentru a doua oară lista cu salariile, cele de la nivelul lunii martie din 2018, dar numai 38 dintre primării s-au conformat.

În acest moment, 74 de primării au publicat pe site-ul propriu lista sau au răspuns solicitării noastre, restul de 40 de primării nu ne-au oferit un răspuns.

Din păcate există un număr destul de mare de primării care nu au deloc pagină web sau se află în imposibilitatea de a publica on-line o listă cu salariile din primărie.

În perioada următoare vom înainta o adresă către Inspecția Muncii pentru a efectua verificări la primăriile care nu au publicat deloc lista și la cele care nu au respectat termenul de 31 martie pentru actualizarea listei”.

Potrivit legii, nerespectarea prevederilor atrage răspunderea contravențională a conducătorului autorității sau instituției publice în cauză și se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 lei.

Harta cu salariile din primării poate fi accesată la adresa  http://suceava.usr.ro/primarii/main.html

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 16 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 16, 2018 @ 10:42 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string MKueHQ to the field below: