ISU Suceava atrage atenția asupra incendierii miriștilor: amenzi de până la 2.500 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ISU Suceava atrage atenția asupra incendierii miriștilor: amenzi de până la 2.500 lei

De    •   Publicat acum 2 ani, 11 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a acționat, în acest an, la stingerea a 8 incendii de vegetație uscată.

Pentru evitarea producerii acestor incidente, ISU a publicat, azi, o serie de măsuri pe care  ZdpN  le prezintă integral :

– să nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt

– să nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile ( casă, şură, depozit de furaje, pădure etc. )

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să o efectuaţi în locuri special amenajate ( gropi ş.a. )

– să vă interesaţi la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii

– arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale să o efectuaţi numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriei

– să asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi să stingeţi jarul după încetarea acesteia

– educaţi şi supravegheaţi copiii în vederea interzicerii jocului cu focul.

Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Pe fondul creşterii alarmante a numărului de incendii la fondul forestier la nivel naţional, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente, care prevede că arderea pajiştilor permanente constituie contravenţie, amenzile fiind de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoana fizică, respectiv de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoana juridică.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 11 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 11, 2018 @ 2:11 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ol4XiR to the field below: