Căutările salvamontistului dispărut în avalanșa din Călimani nu pot fi, deocamdată, reluate.  Stratul de zăpadă depășește 6 metri

de | apr. 11, 2018 | Știri | 0 comentarii

Salvamont Vatra Dornei a anunțat că au fost reluate patrulările în zona avalanșei ce a avut loc în masivul Călimani, pe 1 decembrie 2017.

Atunci, 3 salvamontiști ( Nathy Josse, Liviu Pandelea și Lucian Drăgan ) au pornit spre vârf pentru a arbora tricolorul, dar au fost surprinși de o avalanșă în zona Poiana Izvoarelor – Coada Pietrosului.

Drăgan a scăpat cu viață, Josse a decedat, iar Pandelea a fost dat dispărut, corpul lui nefiind recuperat nici acum, în ciuda mai multor acțiuni de căutare.

Salvamont a precizat că stratul de zăpadă total este de aproximativ 6 – 6,5 metri, cornișele și plăcile de vânt de pe versantul vestic al văii au înălțimi de peste 4 metri, iar riscul de avalanșă în zonă este de 4 / 5 pe o scara de la 1 la 5 ( 5 fiind gradul maxim ).

Căutările prin sondare și săpare se vor relua în momentul în care zona va fi declarată sigură.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : CIPRIAN STRETEANU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest