Dezbateri logice PSD – Lungu referitoare la registrul spațiilor verzi: „Skate-parcul de lângă patinoar e spațiu verde” / „Skate-parcul nu este spațiu verde”

de | mart. 28, 2018 | Reportaje, Știri | 0 comentarii

Întocmirea registrului spațiilor verzi în municipiul Suceava de către firma  Fida Solutions  Baia Mare a stârnit un nou conflict între conducerea PSD municipal și primarul liberal Ion Lungu.

La începutul acestei săptămâni, liderul PSD Dan Cușnir a declarat, alături de consilierii locali Vasile Mocanu, Andrei Păduraru și Gabriel Buciac, că  din 342 de parcele incluse în proiectul parcărilor de reședință, 104 sunt spații verzi.  Există o diferență enormă între numărul de copaci, gard viu și spații verzi din 2012, când a fost fotografiat orașul de Google și actuala situație”.

Ei au mai spus că  “stadionul, parcul Areni si parcul sahiștilor cu tot cu betoane e spațiu verde, inclusiv tribunele.  Pista de role de lângă patinoar e spațiu verde.  După planul spațiilor verzi, IFA e încă în viață și nu avem acolo nici un LIDL, nici un mall și nici LIDL de pe Mărășești.  În Areni, în fața fostului complex al cooperației, sunt intabulați proprietari particulari cu carte funciară. În registru e domeniu public trecut”.

Azi, Lungu a combătut aceste idei, afirmând că “stadioanele și parcurile sunt încadrate în registrul spațiilor verzi. În ceea ce privește  pista de role de lângă patinoar e spațiu verde,  aceasta nu este specificată în registru la categoria construcții, skate-parcul cu suprafața de 1500 mp. nu este spațiu verde.  Mai este vorba de două suprafețele de teren de pe strada Universității, aceste titluri fiind anulate prin  hotărâre judecătorească.  Registrul spațiilor verzi conține spațiile verzi ce aparțin domeniului public și privat al municipiului, din intravilanul localității, iar  hipermarketuri sau unități comerciale private nu fac obiectul registrului.  Registrul spațiilor verzi se actualizează în permanență, cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare”.

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest