Flutur îi va prezenta președintelui Iohannis cele 10 manifestări din anul centenar

de | mart. 13, 2018 | Reportaje, Știri | 2 comentarii

Joi, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur va participa, alături de reprezentanți ai administrații, la Palatul Cotroceni, la o discuție cu președintele Klaus Iohannis pe tema Centenarului.

La întâlnire vor mai participa Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei și Marian Olaru, directorul Institutului Bucovina Rădăuți.

Flutur a emis un comunicat în care precizează că va prezenta  cele zece puncte importante”  din programul pregătit de CJ Suceava în parteneriat cu Primăria Suceava  pentru aniversarea împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și de la unirea Bucovinei cu Țara.

Bucovina Unește,   primul punct în program, va fi în 27 martie, când vor fi organizate evenimente simultane la Suceava, Chișinău și Alba Iulia.

Vor urma proiectul privind istoria presei în Bucovina, poveștile de succes ale bucovinenilor din diaspora și premierea elitelor, programul de promovare a bunei conviețuiri cu minoritățile din Bucovina și aportul adus de acestea dezvoltării regiunii în cadrul proiectului   Bucovina – Mica Europă.

Flutur amintește că, pentru artizanul unirii Bucovinei cu Țara – Iancu Flondor, vor fi realizate două statui, una care va fi amplasată lîngă Palatul Administrativ Suceava, iar alta pe Aleea Unioniștilor din Alba Iulia.

Tot în anul centenar se vor derula acțiuni de refacere ale unor morminte în Regiunea Cernăuți ale unor personalități care au avut un rol important în Unire.

Pe parcursul anului se vor realiza manifestări itinerante în județ pentru a se discuta despre zestrea cu care Bucovina a venit la Unire, iar în 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, acestea vor fi prezentate într-o expoziție și va fi organizată ședința solemnă a Consiliului Județean Suceava.

La 1 decembrie va fi sărbătorită Marea Unire, iar o delegație din Suceava va participa la manifestările de la Alba Iulia, unde va fi vernisată expoziția „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie”,  a precizat Flutur.

 –

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

2 Comentarii

 1. Mariana Ianos

  …Aleasa pretuire pentru Oamenii care au initiat si organizeaza desfasurarea de activitati menite sa marcheze Centenarul Marii Uniri !!!…
  Mult succes si toata aprecierea Romanilor participanti la aceste evenimente!…Mariana Ianos.

  Răspuns
 2. cvbc

  Niste bani publici, niste sume grase, împartite cu tâlc, între toti acesti habarnisti, acolitii, camarilele si clanurile lor. Mai bine împarteau acesti bani între familiile din acest judet, sa aiba fiecare om câte ceva concret, nu sa faca niste aberatii, pe care sa spuna apoi, ca au dat milioane de euro, de parca s-ar gasi milioanele la fiecare colt de strada.

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest