MOFTURI FĂLTICENENE: Să pregătim mutarea în noul spital!

de | feb. 4, 2018 | Știri | 0 comentarii

@  Dacă tot se cocea re-mazilirea propriului guvern, era musai ca bossul de partid să facă publice noi promisiuni, nu de alta, dar peste cele vechi se cam așternuse praful.  Adică praf-praf, nu din ăla pe care-l mai caută uneori  mascații  prin hainele și poșetele celor care se distrează prin crâșme…  Și a zis bossul, printre alte chestii la fel de interesante, că anul acesta va fi finalizat spitalul care se tot construiește de când eram noi mici.   Hopa, ne-am zis, să vezi cum impulsionează guvernul Daddy 3 investițiile la mastodontul roșu, dacă ne uităm puțin în altă parte nici n-o să realizăm când va fi gata !  După câteva zile ne-am liniștit, însă, când de la cel pe care majoritatea fălticenenilor l-a ales în 2016 am aflat că da, spitalul va fi gata în acest an, dar vor mai dura puțin amenajările, parcarea, dotările cu aparatură și mobilier, chestii din astea, nesemnificative.  Nu știu dacă am înțeles bine, că era gălăgie în jur, dar cică ar mai fi nevoie de vreo 8 milioane de coco pentru ca spitalul să fie gata-gata, adică populat cu medici și pacienți.  Bine și așa, ce să spunem, important e să nu mai fie transportate lucrurile tot cu tractorul de la salubrizare.  Cine știe, poate până când ne vom muta în spitalul nou tractorul acela va fi casat!

 

 

@  Vremurile de tristă amintire ale lui Ceașcă s-au întors în clădirea cu etaj și crăpături de peste drum de bibliotecă.  Ne-a apucat mai mare mila când am văzut ditamai aleșii dezbătând și votând proiectele de hotărâre încotoșmați cu haine groase, cu fulare la gât, de ziceai că muncesc în aer liber.  Nu-i vorbă, și colegul Mihai Spînu, care așa cum știți este mare prieten cu cel poziționat în capul mesei, sub tricolor, a cam dârdâit, dar nu asta e problema, s-a dres apoi cu un ceai fierbinte. Chestia mai nasoală e că ni se pot îmbolnăvi aleșii, dacă mai stau în asemenea temperaturi.  Nu râdeți, păi cine ar mai vota în beneficiul cetățenilor? Singura soluție ?  Vorba lui Ceașcă, o haină în plus!

 

 

 

@  Să revenim la o oarecare bună dispoziție, așa cum s-a întâmplat la balul gospodarilor din localitatea de la margine de bazin electoral, care deține și o frumoasă poartă.  Poartă care, apropo, tocmai a fost reparată cu vreo 34.000 de benga de șefii de la județ, dar asta-i altă poveste.  Balul respectiv a avut invitată și o cântăcioasă cu multe primăveri care a îngăimat, pe lângă nelipsitul  Jaga jaga,  un alt hit la mare modă.  Publicul masculin înfierbântat a preluat refrenul, dar o parte s-au oprit după primele cuvinte, dându-și seama că nu  cădeau  prea bine.  La fel, duduile și doamnele au zâmbit cam strâmb, căutându-și treabă cu telefoanele sau cu rujurile.  Ce mai, rateu direct…  Ce piesă răsuna în boxe ?  Eh,  Vine poliția.  Pușchea pe limbă, cucoană!

 

 

 

DANIEL BOGHIȚA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest