Deținuții de la penitenciarul Botoșani, bun potențial de angajare pe piața muncii

de | nov. 29, 2017 | Știri | 0 comentarii

Agenția de Ocupare a Forței de Muncă Suceava, în parteneriat cu penitenciarul Botoşani, a organizat miercuri Bursa pentru angajarea persoanele care se vor elibera din detenţie.

În scopul susţinerii reintegrării sociale şi profesionale a acestora, au fost invitați angajatorii cu atitudine receptivă şi suportivă faţă de persoanele eliberate din detenţie, 7 dintre aceștia participând la bursă.

Penitenciarul Botoşani a escortat 16 deţinuţi care finalizează pedepse privative de libertate în perioada imediat următoare.

În colaborarea cu  angajatorii s-a urmărit acoperirea deficitului de personal prin calificările pe care le au persoanele din grupul ţintă, disponibilitatea  pentru calificarea la locul de muncă şi subvenţionarea locurilor de muncă ale candidaților de la bursă prin măsurile active de stimulare a angajatorilor.

Un comunicat AJOFM precizează că fiecare participant a susţinut cel puţin un interviu, iar unii din ei câte două şi trei opţiuni de ocupare, la închiderea bursei angajatorii plecând cu 26 de selecții, toți fiind candidați cu un bun potențial de angajare, precum și cu un precontract de angajare.

 

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest