Direcția pentru Agricultură Suceava le cere fermierilor să se asocieze, pentru a se impune pe piață

de | nov. 25, 2017 | Știri | 0 comentarii

 

La 28 de ani de la distrugerea cooperativelor agricole de producție în România, Haralampie Duțu, directorul Direcției pentru Agricultură Suceava, face apel la agricultori să se asocieze, pentru a-și eficientiza activitatea.

El susține că lipsa de organizare face imposibilă o valorificare corespunzătoare a produselor și că producătorii ”vând la primul cumpărător care face oferta, capacitățile de depozitare fiind reduse”.

Potrivit lui Duțu, Direcția are sarcină din partea ministerului să se implice pentru  “a-i convinge”  pe producători să se asocieze prin asociații, mai ales în domeniul legume – fructe.

”Intenționăm să facem întâlniri pe localități, după sărbătorile de iarnă vom purta discuții cu oamenii.

La această dată avem forme asociative, dar nu sunt funcționale, au fost realizate pentru rezolvarea unor probleme de moment.

De exemplu, asociații pentru pășuni sau pentru punctaj corespunzător la AFIR, dar nu avem acea formă asociativă lucrativă.

Am înțeles că, în zona Vulturești, s-a format o cooperativă pomicolă, care se pare că are ceva rezultate”,  a precizat el.

 

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...