Ambasadorul Rusiei, lecții de istorie la Suceava: “Așa-zisa anexare forțată a Crimeii a fost rezultatul unui referendum corect” / “V-aș propune să vă uniți cu Republica Moldova prin referendum”

de | nov. 9, 2017 | Reportaje, Știri | 2 comentarii

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România a folosit prezența de azi la conferința  Dezvoltarea relațiilor de afaceri cu Federația Rusă,  de la Palatul Administrativ Suceava, pentru a expunde detaliat, în limbile rusă și engleză, considerentele politice ale președintelui Vladimir Putin.

Mai întâi, Kuzmin a prezentat un istoric al războiului din Crimeea, regiune anexată de Rusia de la Ucraina, spunând că  “așa-zisa anexare forțată a fost rezultatul unui referendum corect.  Dreptul populațiilor de a-și stabili unde doresc să se afle și din ce țări doresc să facă parte este garantat în Carta ONU. Dacă acea populație hotărăște, nimeni nu se poate opune !  Cu Bucovina nu știu cum se poate interpreta acest fapt…  Ucraina se află, în momentul de față, sub conducerea economică a Statelor Unite”  și a lansat un avertisment :  “Armata rusă niciodată nu a intervenit în Donbas, pentru că atunci când a intervenit în Abhazia, în 2 zile, din greșeală, a ajuns în Tbilisi  ( rumoare în sală )  dar după ce comandanții au înțeles greșeala, au dat ordin și trupele s-au întors”.

În ceea ce privește o eventuală unire a României cu Republica Moldova, ambasadorul Rusiei a menționat că “eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, având în vedere că o asemenea situație s-a întâmplat în Crimeea”.

Kuzmin s-a mai referit la conflictul din Siria, la creșterea puterii economice a Chinei, la sancțiunile economice aplicate Rusiei de statele vest europene.

“Nu vedem de ce ar trebui să adoptăm astfel de reglementări care să ne afecteze dezoltarea economică, doar toți suntem membri ai acestei uniuni economice internaționale”,  a spus el.

La masa oficială a conferinței de la Suceava, organizată de Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă și de Uniunea Generală a Industriașilor din România – filiala Suceava, au luat loc invitații ruși, oameni de afaceri și vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc.


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

2 Comentarii

 1. arhivistul

  Nu gîndește rău tovarășul Cuzmin! Ne unim cu Republica Moldova și ne alegem cu cîteva sute de mii de ruși și rusofili pe care, la un moment dat, evident, Puțin va simți nevoia să-i protejeze. Bine, nu Putin direct, ci omuleții ăia verzi care au apărut prima dată în estul Ucrainei.

  Răspuns
 2. Ion

  Da cu votca, da cu vin, da Kuzmin.
  Trebuia invitat senatorul Stan sa vorbesca in limba rusa. Sigur o vorbeste mai bine “decat” romana.

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest