5 medalii pentru inventatorii de la USV la iENA Nurnberg

de | nov. 9, 2017 | Știri | 0 comentarii

 

În perioada 2 – 5 noiembrie, la Nürnberg ( Germania ) s-a desfășurat Salonul internațional de inventică  iENA, la care au participat 31 de ţări cu peste 800 de invenții.

La secțiunea dedicată universităților, în care s-au înscris 37 de instituţii de învăţământ superior, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava a obținut două medalii de aur şi una de argint, alături de alte două medalii speciale.

Invențiile premiate cu medalii de aur au fost obiectiv de microscop cu focalizare automată – autori  prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa şi prof. univ. dr. Mihai Dimian și aparat pentru determinarea automată a permeabilităţii membranelor la lichide apoase – autori prof. univ. dr. ing. Sonia Amariei, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt şi drd. ing. Liliana Norocel.

Medalia de argint a fost acordată invenției Sistem electronic pentru asistarea bicicletelor în mers – autori prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt şi prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Totodată, Gutt a fost admis  pentru a face parte din juriul internațional al Salonului  iENA  2018.

 

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest