Nicio firmă nu-și face de lucru cu statuia lui Ștefan cel Mare de la Suceava.  Și cea de-a doua licitație a fost ratată

de | nov. 7, 2017 | Știri | 0 comentarii

Refacerea statuii lui Ștefan cel Mare din apropierea Cetății de Scaun Suceava pare misiune imposibilă până la data centenarului Marii Uniri.

Nici la cea de-a doua licitație pentru desemnarea constructorului nu s-a prezentat niciun ofertant, așa încât proiectul a rămas în aer.

Motivul ar putea fi birocrația excesivă în documentația care trebuie înaintată Ministerului Culturii, după cum declara în urmă cu o lună primarul Ion Lungu (după prima licitație):  “Probabil au fost avizele de la Ministerul Culturii, foarte birocratice și greu de obținut”.

Valoarea lucrărilor la statuie este de 125.000 euro.

Un alt proiect, de amenajare a zonei în care se află statuia cu alei, bănci și iluminat ornamental, are o valoare de 400.000 euro.

Statuia de 23 de metri și veche de 40 de ani a lui Ștefan cel Mare a ajuns într-o avansată stare de degradare, cu plăci de marmură căzute, fără un altorelief de bronz, cu inscripții graffiti și cu vegetație sub coada calului.

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest