ELEVI AI COLEGIULUI NAȚIONAL „NICU GANE” FĂLTICENI, PRINTRE „VOCILE TINEREI EUROPE”

de | nov. 1, 2017 | Știri | 0 comentarii

 

 

În perioada 22-27 octombrie 2017, Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni a participat la a șasea întâlnire de proiect, mobilitatea din Todi, Italia, la „Istituto d’Istruzione Superiore Ciufelli-Einaudi”. Proiectul Erasmus+ în care este implicat și colegiul fălticenean, intitulat „The Voice of Young Europe” face parte din  Acțiunea Cheie 2 (KA2) și se derulează pe o perioadă de 3 ani (2015-2018). Coordonatorul proiectului este „KSG de Breul” din Zeist, Olanda, iar ceilalți parteneri sunt „West Lothian College” din Livingston, Scoția, „Istituto d’Istruzione Superiore Ciufelli-Einaudi”  din Todi, Italia, „Escola el Cim SCCL” din Terrassa, Catalonia, și „Gregor Mendel Gymnasyum” din Amberg, Germania. Din partea echipei din Fălticeni, au participat patru profesori (Daniela Anton, Daniela Pavel, Florin Ilincăi și Ioan Caulea – responsabilul de proiect din partea școlii fălticenene),  și șase elevi (Ioana Apopei, Bianca Bahnă, Maria Călugărița, Oana Macsim, Narcisa Moroșanu și Narcisa Pavel).

Ideea proiectului are la bază atât noile provocări cu care se confruntă Europa, cât și necesitatea implementării unor metode noi de abordare a educației în acest context, ceea ce presupune noi competențe pe care trebuie să și le însușească tânăra generație. Una dintre aceste metode, care este în centrul dezvoltării acestui proiect, este „dezbaterea” – ca un exemplu de metodă didactică inovativă, care să stimuleze elevii și profesorii să-și regândească strategiile de predare și învățare.

Cele cinci zile ale întâlnirii s-au concretizat în diverse activități interactive, precum: fiecare grup de elevi din fiecare școală – partener a prezentat activități propuse în proiect, în al doilea an de proiect, atelier CEFR (Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi), activități de cunoaștere a instituțiilor europene, atelier CLIL (Învățare integrată de conținut și limbă), dezbateri pe diverse teme de interes european.

 

 

 

 

 


Prof. Ioan Caulea

Responsabil proiecte europene,

Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest