Deputata Cobuz, mulțumită de introducerea orelor de nutriție în școli

de | nov. 1, 2017 | Știri | 0 comentarii

 

Deputata PSD de Suceava Maricela Cobuz salută introducerea orelor de nutriție în școli.

În România, conform unui studiu, la copiii între 3 luni şi 16 ani s-au identificat 14 % obezi, frecvenţa obezităţii fiind uşor crescută la fetele de vârstă şcolară.

Prin modificarea și completarea Legii Educației Naționale se introduce pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, disciplina Nutriție și educație nutrițională ca disciplină opțională de studiu.

Consider că această propunere legislativă este de o importanță majoră, deoarece societatea modernă este considerată mediu „obezogenic”, prin favorizarea consumului crescut de produse alimentare bogate în grăsimi şi zaharuri la care se adaugă sedentarismul.

Obezitatea la copil este diferită de cea a adultului, copilul fiind în perioada de creştere, de unde decurge obligaţia ca măsurile ce vizează scăderea în greutate să nu influenţeze dezvoltarea morfofuncţională fiziologică” spune Cobuz.

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest