Nereguli cu material lemnos la Păltinoasa și Poiana Stampei

de | oct. 31, 2017 | Știri | 0 comentarii

În perioada 23 -30 octombrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere şi sprijiniți de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi au desfăşurat, zilnic, acțiuniprivind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost executate 102 controale la unităţi economice şi în fondul forestier şi au fost verificate 346 mijloace de transport.

Au fost constatate 8 infracțiuni şi au fost aplicate 126 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.305 lei.

În cadrul acţiunii au fost confiscate / indisponibilizati 21,585 m.c. material lemnos, în valoare de 2.572 lei.

Un echipaj mixt poliție-jandarmi a oprit pentru control pe DN 17, în Păltinoasa, autoutilitara condusă de un bărbat de 55 de ani din Gura Humorului care transporta material lemnos și în care se afla ca pasager un bărbat de 57 de ani din aceeași localitate, proprietar al bunurilor transportate.

Polițiștii au constatat că bărbatul de 55 de ani nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta ilegal cantitatea de 6,16 m.c. deșeuri de esență rășinoase, tăiate la 4 metri lungime.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, materialul lemnos, în valoare de 646 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.

De asemenea, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, în Poiana Stampei, autovehiculul condus de un bărbat de 65 de ani din Vatra Dornei, care transporta material lemnos și care a declarat că nu deține documentele de proveniență, acestea fiind în posesia unui bărbat de 57 de ani din Poiana Stampei, căruia îi aparţine lemnul.

Interogând aplicaţia „Inspectorul Pădurii”, polițiștii au constatat că nu există cod online generat în ultimele 72 ore pentru numărul de înmatriculare al vehiculului verificat, motiv pentru care autovehiculul cu material lemnos a fost condus la sediul depozitului silvic din Poiana Stampei, pentru continuarea verificărilor.

Ulterior, la fața locului s-a prezentat bărbatul de 57 de ani care a prezentat avizul de însoțire secundar a materialului lemnos, pentru transportul efectuat de bărbatul de 65 de ani, respectiv cantitatea de 9,16 m.c. lemn de foc fag.

În urma verificării documentul, polițiștii au constatat că CNP-ul nu aparține conducătorului auto de 65 de ani, care a declarat că nici semnătura de pe acesta nu este a sa, el nefiind de față la întocmirea avizului de însoțire a materialului lemnos.

Inventariind materialului lemnos transportat, specialiștii silvici au stabilit că bărbatul de 65 de ani transporta cantitatea de 3,12 m.c. lemn de foc fag și nu 9,16 m.c. conform documentelor, acesta fiind confiscat și predat în custodie organelor silvice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

 

                   


SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest