CJ Suceava a alocat sărăcia către Primării. Flutur: “Ne contrazicem de la niște firimituri” / Cușnir: “Acum este doar suplimentarea, suma mare a fost în februarie“

de | oct. 31, 2017 | Reportaje, Știri | 0 comentarii

 

În ședința de ieri, consilierii județeni au votat alocarea către primării a 1.708.000 lei din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2017, prilej de noi înțepături între liberalul Gheorghe Flutur și social democratul Dan Cușnir.

Municipiile Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au primit câte 15.530 lei, cele 11 orașe câte 15.400 lei, iar comunele câte 15.380 lei.

Flutur a precizat că primarul din Suceava a renunțat la bani, iar cei din Ulma și Udești nu au solicitat sume.

“Suma este mică, față de 267 de milioane de lei cât ar fi necesarul la primării, fiecare în felul lui are o urgență, am încercat să facem o distribuire cât de poate de echitabilă din puținul acesta.  Așteptările sunt mult mai mari, sperăm să vină și alte sume”  a opinat Flutur, Cușnir reacționând cu  “40 % din arieratele și din creditele tuturor localităților sunt acoperite de aceste suplimentări. Este o suplimentare a alocărilor”.

A urmat obișnuitul ping-pong politic între cei doi :

Flutur:  “Mă uit la dvs. și încerc să înțeleg, suma provine din impozitul pe venit, înseamnă că nu-i venit prea mult, deci trebuie să ne alarmăm că nu sunt venituri mai mari, să o ducem mai bine.  Faceți prea mult caz pentru nimic, oamenii așteaptă ca aerul niște rectificări pozitive pentru majorarea de salarii sau alte cheltuieli.  Mă gândesc că noi trăim din sume defalcate din impozite și din sume defalcate din TVA și astea se reduc… Noi ne contrazicem de la niște firimituri, nu de la altceva”.

Cușnir:  “Dacă copilul meu îmi cere 100 de lei și-i dau 98 lei în februarie și 2 lei în octombrie, înseamnă că i-am dat toată suma.  El nu poate să spună în octombrie că i-am dat numai 2 % din toată suma.  Acum este doar suplimentarea, suma mare a fost în februarie – 28.414.000 lei.  Trebuie să vedem toată suma alocată”.

Flutur :  “Copilul dvs. să vă trăiască, peste vară i-ați promis că-i măriți cota de bani dacă-i la facultate sau la liceu, așteaptă mai mult.  Copilului dvs. i-ați scumpit lemnele de foc, gazul metan, curentul și alte lucruri”.

La vot, proiectul de hotărâre a trecut cu 24 voturi pentru și 13 abțineri.

 

 

                   


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest