A murit regizorul Mircea Drăgan, cetățean de onoare al județului Suceava

de | oct. 31, 2017 | Știri | 0 comentarii

Regizorul și scenaristul Mircea Drăgan a încetat din viaţă, azi, la vârsta de 85 de ani.

La sfârșitul anului 2015, el a primit titlul de cetățean de onoare al județului Suceava, în mandatul lui Cătălin Nechifor.

“Îndrăgostit de Bucovina, maestrul a ales pentru scenele din filmele istorice locații precum Suceava, Voroneț, Sucevița, iar la realizarea filmului istoric FRAȚII JDERI a surprins atât frumusețea satului Mitocu Dragomirnei, cât și a mănăstirii cu același nume, implicând în grandiosul său proiect peste 600 de săteni, dintre care peste 200 de copii din localitate” preciza atunci Nechifor.

Mircea Drăgan spunea că  “această mare onoare nu am mai primit-o nicăieri, Suceava este o zonă a ţării care îmi este dragă din multe şi multe considerente.

Vreau să-i fac pe toţi părtaşi la acest moment foarte important pe care îl primesc cu mare cinste eu, dar care se datorează şi altora.

Şi nu pot să uit de contribuţia cetăţenilor acestei părţi de ţară binecuvântată de Dumnezeu, care au petrecut multe zile, fără plată, pentru realizarea acestor filme”.

Drăgan a regizat  Neamul Șoimăreștilor, Columna,  seria  Brigada Diverse, Frații Jderi, Aurel Vlaicu, Brațele Afroditei, Cucoana Chirița  și  Atac în bibliotecă.

O secvență de câteva secunde din  BD la munte și la mare,  avându-i în prim-plan pe Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și  Jean Constantin, a fost folosită, cu acceptul lui Drăgan, pentru promovarea aeroportului Salcea.

 

 


TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest