TUPEU IMENS!  Groapa de gunoi ilegală improvizată de Primăria Fălticeni în poligon, folosită și în timpul vizitei ministrului Mediului

de | oct. 20, 2017 | Reportaje, Știri | 2 comentarii

*un camion încărcat cu deșeuri de la șantierul spitalului nou a fost descărcat în timp ce ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, vizita groapa de gunoi a orașului din zona Antilești

  

 

 

 

Cetățenii din zona Șoldănești, sfidați din nou de Primăria municipiului Fălticeni. Un camion care a descărcat deșeuri a fost surprins de mai mulți ziariști chiar în timpul vizitei ministrului Mediului Grațiela Gavrilescu.  

Alături de alți colegi din presa județeană, ne-am deplasat la groapa de gunoi ilegală improvizată de autoritățile locale în zona poligonului despre care  ZdpN  a informat în premieră.   Acolo, surpriză: tocmai intra un transport “cu pământ de la spital”  după cum a spus șoferul.

Îi facem loc să treacă, omul e grăbit.  Descarcă liniștit după ce descuie poarta montată de Primăria Fălticeni, iar la plecare închide poarta și o încuie. Teoretic, doar reprezentanții Poliției Locale din subordinea primăriei au cheie de la bariera montată tocmai pentru a nu se mai depozita gunoaie, dar practic și cei lăsați de administrația locală să depoziteze gunoaie în voia cea bună.

 

 

 

 

La fața locului vine un riveran care e tare nemulțumit:  “De vreo 2 ani de zile tot s-a adus gunoi, până acum a venit și tractorul Primăriei, și Poliția Locală știe de așa ceva.  Am sesizat autoritățile de foarte multe ori, n-o venit nimeni.  Au adus ce curățau din oraș, crengi, hârtii, cartoane, plastice și le dădeau foc.  Câini morți au fost aduși.  Lacătul la barieră e pus așa, de formă…  Noaptea le dă foc, nu ziua”.

Asta înseamnă să ai tupeu! Probabil ministrul Mediului nici nu era plecat din Fălticeni!

 

 

Potrivit unei înregistrări video transmise de o persoană care locuiește în zonă, la groapa de gunoi improvizată din poligon a fost, astăzi, și primarul PSD Cătălin Coman, care a dat asigurări că va stopa depozitarea. Promisiunea a ținut câteva zeci de minute, până când și-a făcut apariția camionul constructorului de la spitalul nou încărcat cu deșeuri, împreună cu o volă care a împins mizeria într-o râpă și a acoperit-o cu pământ.

 

 

 

Solicitat de  ZdpN  să ofere amănunte despre groapa de gunoi ilegală din zona poligonului, unde a fost filmat și tractorul Primăriei deversând deșeuri, șeful Agenției pentru Protecția Mediului Vasile Oșean, a spus că  “acolo este stilul nostru românesc, se duc gunoaiele într-o groapă, dar singurul depozit autorizat este ăsta de aici”.
Demn de menționat este faptul că șeful Protecției Mediului Vasile Oșean locuiește în municipiul Fălticeni.

 

Gunoaiele de pe străzile orașului, cărate cu tractorul Primăriei Fălticeni într-o groapă improvizată din poligon și distruse prin ardere. Locuitorii străzilor Horea, Cloșca și Crișan stau cu geamurile închise din cauza fumului dens și înecăcios

FOTO / Primăria Fălticeni a acoperit cu pământ gunoaiele de la poligon. Consilierul Aldea: “Cineva își face de cap cu tractorul Primăriei, asta-i grav !”


MIHAI SPÎNU

reporter@ziaruldepenet.ro

 

 

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

2 Comentarii

 1. vaddetoate ss

  Lingăi comunişti. Au cîrpit si drumul inainte cu o zi de a ajumge marea ministră. Mare rusine. Suntem incalecati de hahalere.

  Răspuns
 2. El

  Tot orașul știe ca tractorul Primăriei Fălticeni duce la groapa din poligon mizeria de pe străzi, numa’ seful De la APM Suceava Vasile Osean care sta în Fălticeni (!) NU STIE NIMIC!!! Dar oamenii de acolo au făcut plângere la Garda de Mediu * Există o hârtie scrisă sau nu au vrut să se pună cu domnul primar?

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest