Adomnicăi l-a băgat în ședință pe Flutur pe programul “Lapte, corn și mere”.  Ea recomandă degustarea produselor de către elevi

de | oct. 11, 2017 | Știri | 1 comentariu

 

Membrii Comisiei Interinstituționale constituite la Prefectura Suceava  pentru monitorizarea implementării programului pentru școli au stabilit, azi, în prima ședință, că produsele care vor fi furnizate elevilor, în acest an, sunt lapte, corn și mere.

Pentru acest an există un buget aprobat, la Consiliul Județean, în valoare de 2,9 milioane lei.

Inspectoratul Școlar va finaliza, până pe 22 octombrie, planul de măsuri educative prevăzut în program, pe baza consultării școlilor, pentru a fi prezentat și supus aprobării  în ședința Consiliului Județean din 30 octombrie.

Coordonatorul comisiei interinstiuționale, prefectul Mirela Adomnicăi, a recomandat IȘJ ca programul de activități educative să cuprindă, îndeosebi,  vizite ale elevilor  la furnizori de produse, pentru degustare, fiind cea mai bună metodă de a-i convinge să aleagă din celelalte produse care nu sunt prinse în lista pentru 2017.

Comisia se va întruni în fiecare lună, pentru a monitoriza  modul în care se implementează acest program și va informa, lunar, publicul larg despre implementarea programuluI  a precizat prefectul Adomnicăi, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

Potrivit aceluiași comunicat, președintele CJ Gheorghe Flutur, membru al comisiei, a supus atenția asupra unor neclarități legate de  desfășurarea programului, având în vedere schimbările  legislative survenite. 

Flutur a menționat că (,) contractul de furnizare de lapte și produse lactate prevede  furnizarea a 5 porții de lapte pe săptămână, iar de la anul 3 porții de produse.

El  a precizat că pentru produsele de panificație a fost reluată procedura de achiziție, iar pentru mere se așteaptă aprobarea de Guvern  a documentației cadru.

Prevederile bugetare rămase pentru acest program acoperă necesarul de plată pentru  furnizare lapte cu 5 zile pe săptămână, dar pentru ianuarie – iunie 2018 bugetul nu acoperă  necesarul de lapte stabilit. 

Prefectura Suceava a transmis o informare Ministerului Finanțelor, referitoare la situația prezentată de Consiliul Județean,  solicitând un punct de vedere. 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

1 Comentariu

  1. arhivistul

    Noi știm că Mirela îl bagă în ședință pe Stan. Sau că, whatever, îl băga cu ceva vreme în urmă.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest