De mâine, cetățenii ucraineni nu mai au nevoie de viză pentru România.  Polițiștii de frontieră sunt pregătiți cu fluxuri suplimentare de control

de | iun. 10, 2017 | Știri | 0 comentarii

 

sursa foto ziaruldegerda.ro

Începând cu data de 11 iunie, cetățenii Republicii Ucraina titulari de pașapoarte biometrice pot intra în România și rămâne pe teritoriul țării noastre fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a căror durată totală nu depașește 90 de zile.

Ei trebuie să prezinte documente care justifică scopul și condițiile șederii lor și care fac dovada existenței unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreținere pe perioada șederii, cât și pentru întoarcerea în tara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranța că li se va permite intrarea.

De asemenea, ramân în vigoare prevederile Acordului privind micul trafic de frontieră încheiat între Guvernul României și Guvernul Ucrainei, în sensul că ucrainenii titulari ai unor permise de mic trafic pot călători și sta pe teritoriul României, având obligația de a nu depăși limita de 50 km de la linia de frontieră și de a respecta condițiile și scopul pentru care a fost eliberat un astfel de document.

Poliția de Frontieră precizează că, în prezent, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei de la graniţa cu Ucraina, iar în funcție de valorile de trafic  “în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz”.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispozițieaplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro  care prezintă informații despre toate punctele de frontieră.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

De asemenea, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre condiţiile de intrare in Romania sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest