Arderea vegetației uscate trebuie făcută numai pe baza permisului eliberat de primar

de | mart. 31, 2017 | Știri | 0 comentarii

ISU Suceava reamintește că, în această perioadă, o dată cu încălzirea vremii, se produc un număr ridicat de incendii la gospodăriile populaţiei, având drept cauză focul deschis efectuat pentru curăţenia de primăvară prin distrugerea resturilor menajere, furajere din grădini şi curţi.

Potrivit unui comunicat, cazuistica incendiilor arată că, de cele mai multe ori, cetăţenii au efectuat arderea miriştilor, resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate pe timp de vânt ori amplasând grămezile ce urmau a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce a condus la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora.

De cele mai multe ori, aprinderea miristilor se face intentionat de către agricultori, dar sunt si situatii în care focurile aprinse în gospodării se extind şi scapă de sub control, mai ales din cauza vântului puternic sau a lipsei de supraveghere.

O categorie aparte de incendiatori voluntari sau nu o constituie fumătorii, aceştia aruncând în mod reflex restul de ţigară la întâmplare.

Pe fondul lipsei de educatie si supraveghere, copiii – prin folosirea focului deschis – au declanşat incendii  care au generat importante pierderi materiale.

Pentru a preveni apariţia unor astfel de evenimente în viitor, ISU are câteva recomandări : utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă,  prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele unităţilor, în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi,  arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii,  arderea vegetaţiei uscate se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii.

Aceste activităţi se vor executa de către cetăţeni numai pe baza permisului de lucru eliberat de primar sau de şeful serviciului voluntar pentru situatii de urgenţă şi numai dupa luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătati, asigurându-se supravegherea permanenta a arderii.

 

 

SORIN NICA

Ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest