Sucevenii vor plăti mai mult cu 35 % la încălzire și apă caldă. Lungu: “Cei care rămân la sistemul centralizat trebuie să plătească, dacă nu, să fii sănătos”

de | mart. 22, 2017 | Reportaje, Știri | 0 comentarii

Abonații sistemului termic centralizat din municipiul Suceava vor plăti mai mult căldura și apa caldă produse de  Bioenergy  și furnizate de  Thermonet.

Tariful va crește de la 178 lei la 240 lei / gigacaloria, după ce va sta în dezbatere publică și va fi aprobat de consilierii locali la sfârșitul lunii aprilie.

“Este o problemă de echitate, nu putem ca jumătate din populația orașului să plătească subvenție pentru cealaltă jumătate.

Mai ales că se va mări prețul la gaz metan, deci pe cei care au centrale îi batem de două ori.

 Populația va plăti 75 % din factura de energie termică, iar Primăria 25 %.

Nu este altă soluție, cei care rămân la sistemul centralizat trebuie să plătească, dacă nu, să fii sănătos, asta e situația, nu avem ce face…”   a declarat azi primarul Ion Lungu.

El a spus că noul tarif  “nu este foarte mare”  și a adus exemple din Constanța – 411 lei /  gigacaloria, Sfântu Gheorghe – 298 lei, Arad – 266 lei, Sibiu și Iași– 265 lei.

 

DAN PASCARU

Ziaruldepenet.ro

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest