Liberalul Marius Zmău, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

de | mart. 7, 2017 | Reportaje, Știri | 1 comentariu

Curtea de Apel Suceava a respins, astăzi, apelul formulat de fostul președinte al organizației municipale PNL Suceava și administrator al societății falimentare CASA PLUS SRL Suceava, Marius Zmău, și a menținut sentința dată de Tribunalul Suceava anul trecut, care îl condamna pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. De asemenea, ca pedeapsă complementară, i-au fost interzise o serie de drepturi – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de administrator de societăţi comerciale, funcţie de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii – tot pe o perioadă de 3 ani.

Magistrații au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o durată de 5 ani, ce va constitui termen de încercare pentru inculpatul Marius Zmău, iar pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale va fi suspendată şi executarea pedepselor accesorii constând în interzicerea drepturilor.
Potrivit sentinței judecătorești, pe durata termenului de încercare, inculpatul urmează a se supune unor măsuri de supraveghere.

Judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de Statul Român, prin A.N.A.F. Bucureşti – DGFP Suceava şi l-au obligat pe Marius Zmău, împreună cu partea responsabilă civilmente SC CASA PLUS SRL Suceava, prin lichidator judiciar ACCERR IPURL Suceava, la plata sumei de 2.275.253 lei – prejudiciu principal, precum şi la plata sumelor reprezentând obligaţiile fiscale accesorii datorate, în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală. Neexecutarea, în cursul termenului de încercare, cu rea-credinţă, a obligaţiilor civile stabilite prin hotărârea de condamnare, atrage după sine anularea suspendării.

Fostul proprietar al defunctei societăți CASA PLUS SRL Suceava, Marius Zmău, nu a evidențiat în contabilitatea societății operațiunile comerciale făcute pe parcursul a doi ani, până în luna iunie a anului 2011, constatându-se o lipsă în gestiunea de mărfuri în valoare totală de 6.890.179 de lei. În perioada ianuarie 2010 – ianuarie 2011, a înregistrat în contabilitatea firmei un număr de 66 de facturi fiscale, în valoare totală de 2.041.441 de lei, emise de SC Alumin Petrotub SRL Botoșani, și 14 facturi fiscale, în valoare totală de 697.878 de lei, emise de SC Umbrărescu SRL Hârlău, județul Iași, ce conțineau operațiuni fictive, prin aceste modalități sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului, în sumă totală de 2.275.342 de lei.

Marius Zmău a ajuns președinte al organizației municipale PNL Suceava în perioada în care la cârma liberalilor din județ se afla Ștefan Alexandru Băișanu.

SERGIU JIPA

Ziarul de pe Net

 

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

1 Comentariu

  1. mario

    OUG 13 bnu are legătură cu astfel de oameni ci cu mahări mari,posesori de trusturi mass-media etc cu fire si pe la Sv

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest