Pod de gheață de 40 centimetri pe râul Dorna

de | ian. 13, 2017 | Știri | 0 comentarii

 

Urmare a temperaturilor scăzute, râurile din judeţul Suceava prezintă poduri de gheaţă, poduri de gheaţă în alternanţă cu pod de gheaţă cu ochiuri și gheaţă la mal.

Podurile de gheaţă formate mai ales la munte au o grosime care variază de la 40 centimetri pe râul Dorna afluent de dreapta al râului Bistriţa – tronson izvoare – confluența cu pârâu Dornișoara până la 6 – 7 cm. pe râul Somuzu Mare afluent de dreapta al râului Siret pe tronson  Preutești -confluenţă râul Siret.

Nu sunt formate blocaje care să ridice probleme de inundaţii, iar debitele pe toate râurile din judeţ sunt, în general, staţionare şi mai mici decât debitele multianuale.

Alimentarea cu apă a localităților este normală.

Supravegherea cursurilor de apă se realizează în permanenţă de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava prin observatorii din reţelele Staţiilor Hidrologice Suceava ,Vatra Dornei si Suha.

Zonele critice unde se pot produce blocaje sunt Cârlibaba (satele Ţibău, Iedu şi Valea Stânii), Ciocăneşti (sat Botoş),  Iacobeni (sat Iacobeni), Vatra Dornei (zonele Argestru, Podu Verde, Roşu), Dorna Arini (satele Ortoaia, Gheorghiţeni, cabană turistică Zugreni),  Crucea (satele Cojoci şi Satu Mare), Broşteni (satele Neagra, Broşteni, Hăleasa, zona centru civic şi zona staţiei de epurare), Poiana Stampei (sat Prăleni), Coşna (satele Teşna şi Coşna), Dorna Candrenilor (sat Dorna Candrenilor),  Fundu Moldovei (satele Botuş, Botuşel, Braniştea, Colacu, Delniţa).

DAN PASCARU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest