Tarifele pentru pașapoarte scad începând 1 ianuarie

de | dec. 30, 2016 | Știri | 0 comentarii

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Suceava, începând cu data de 01 ianuarie 2017 se modifică contravaloarea paşapoartelor. Un paşaport simplu temporar va costa 218 lei, un  paşaport simplu electronic, cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani – 280 lei, iar un paşaport simplu electronic, cu valabilitate 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani – 256 lei.

Micșorarea tarifelor se datorează diminuării cotei de TVA de la 20% la 19%, prevăzută de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, ceea ce conduce la scăderea contravalorii blanchetei de paşaport ce intră în componenţa taxei de paşaport, aspect comunicat de C.N. ”Imprimeria Naţională” S.A.

Totodată, sursa citată a mai anunțat că începând cu 16.01.2016 va deveni funcțională a IV-a stație de preluat imagini și documente, astfel încât la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple al Județului Suceava va fi posibilă preluarea unui plus de 80 de cereri.

 

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...