Agenții economici pot înainta Inspectoratului Școlar solicitările de calificare în învățământul profesional

de | dec. 19, 2016 | Știri | 0 comentarii

Ca urmare a prevederilor metodologiei de organizare și funcționare a învățământului profesional de stat, cifra de școlarizare se stabilește anual pe baza nevoilor pieții muncii și a tendințelor de dezvoltare, precum și pe baza solicitărilor operatorilor economici.

Inspectorul general Gheorghe Lazăr a precizat, azi, că instituția trebuie să adapteze proiectul cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 la solicitările operatorilor economici.

Operatorii economici care doresc să fie școlarizați elevi în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2017-2018 transmit către IȘJ până la data de 29 decembrie 2016 solicitarea de școlarizare pe calificări și număr de locuri.

IȘJ colectează și centralizează solicitările primite, le analizează în consiliul de administrație și stabilește unitățile de învățământ care pot asigura formarea profesională.

Unitățile de învățământ stabilite de către IȘJ au obligația de a încheia contracte – cadru cu operatorii economici, în conformitate cu metodologia de organizare și funcționare a învățământului profesional de stat.

Formularul de solicitare de către operatorii economici a școlarizării în învățământul profesional de stat sunt postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

DAN PASCARU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest