Zeci de poliţişti suceveni, în căutarea a 3 minori plecați de acasă.   Copiii cerșeau la Pașcani. Reprezentanții lor legali au fost amendați

de | dec. 15, 2016 | Știri | 0 comentarii

Pe 12 şi 13 decembrie, mai mult de 50 poliţişti au fost angrenaţi  în activităţi de căutare a unor minori care, lăsaţi nesupravegheaţi, practică cerşetoria.

3 minori cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani din Hânţeşti – Suceava şi Stăuceni – Botoșani, toţi fără forme legale în municipiul Suceava, au plecat de la domiciliile lor şi nu au mai revenit.

După căutări intense şi activităţi investigative, aceştia au fost localizaţi şi identificați pe raza municipiului Pașcani, județul Iași.

Ei au fost audiaţi în prezenţa reprezentanţilor legali, ocazie cu care au declarat că plecarea lor de la domiciliu a fost voluntară şi pe întreaga perioadă nu au fost victimele vreunei infracţiuni.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a celor 2 reprezentanţi legali ai minorilor, întrucât nu au luat măsurile necesare în vederea împiedicării copiilor de la fapte de vagabondaj.

Având în vedere faptul că cei 3 minori au vârste de până în 14 ani, iar la ultimele două dispariţii au părăsit zona de siguranţă cunoscută de către ei, a fost sesizată D.G.A.S.P.C. Suceava pentru a dispune de urgență măsuri legale conform competenței.

Polițiștii reamintesc celor care oferă bani cerşetorilor că în acest mod nu se stimulează decât un flagel social.

Fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

 

 

SORIN NICA

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest