Brico Dépôt nu va achiziționa lemn din parcurile naturale și din zonele cu risc de exploatare ilegală

de | dec. 15, 2016 | Știri | 0 comentarii

WWF va dezvolta împreună cu Brico Dépôt România o platformă ce va cuprinde informațiile esențiale pentru ca furnizorii de lemn să evite achiziționarea lemnului provenit din exploatări ilegale, păduri virgine sau din păduri cu valoare ridicată de conservare.

Platforma este deschisă principalilor factori interesați de legislația în domeniu și va fi un instrument pentru a evita plasarea si vânzarea în piață a lemnului provenind din surse nesigure.

În plus, platforma îi va ajuta pe operatori să obtină certificarea FSC ( Forest Stewardship Council ) pentru lemn controlat.

Prin parteneriatul încheiat pe o durată de un an, Brico Dépôt își asumă o serie de măsuri privind achiziția lemnului în vederea comercializării.

Retailerul  va desemna zonele de unde nu va achiziționa lemn – parcuri naționale și naturale, zonele cu risc în privința exploatărilor ilegale.

În România aproximativ 2,5 milioane hectare  de pădure sunt certificate FSC.

ANDREEA BĂLĂNESCU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest