Clotilde Armand: “Industria lemnului în România nu funcționează în parametri normali”

de | dec. 8, 2016 | Știri | 0 comentarii

Foto: Ziarul de pe Net

Foto: Ziarul de pe Net

Vicepreședintele USR Clotilde Armand a susținut azi la Suceava o conferință de presă, ea fiind prezentă pentru lansarea, după-amiază, la Librăriile Cărturești, a volumului  Am ales România. Povestea mea.

Mesajul ei a fost că  “trebuie să avem încredere în oameni sinceri, arma noastră este sinceritatea”,  adăugând că  ”oamenii care pleacă din România nu pleacă pentru că România e săracă, pleacă pentru că mai au încredere că aici mai pot să construiască ceva într-un mod corect și cinstit”.

Întrebată ce impact are asupra societății activitatea principalilor exploatatori ai lemnului din județul Suceava, companiile austriece  Holzindustrie Schweighofer  și  Egger,  Armand a precizat, fără a le nominaliza, că  ”dacă judec după rezultate, n-am o viziune de ansamblu, mi se pare că dacă sunt jucători mari în industria aceasta, nu au respectat niște lucruri de bază, adică mediul înconjurător, e clar că nimeni n-a avut grijă de păduri.

În mod normal, într-o țară din vest, dacă distrugi pădurile trebuie să replantezi, în Franța suprafața împădurită crește an de an.

N-am făcut o analiză să văd care este cota lor de piață, dar industria aceasta nu funcționează bine, ei au un rol și o responsabilitate.

Din toate informațiile pe care le am, industria lemnului în România nu este o industrie care funcționează în parametri normali”.

La întrebarea dacă a dat mită la instituții din România pentru rezolvarea unor probleme la companiile la care a lucrat, ea a răspuns că  “personal nu am dat niciodată șpagă, cineva care cere șpagă își dă seama destul de rapid cu cine are de-a face, mie personal nu mi s-a cerut în mod clar șpagă”.

Armand a plecat apoi de la Suceava la Pojorâta, pentru a se întâlni cu ecologiștii care militează împotriva amplasării depozitului de deșeuri în vârf de munte.

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

Foto: Ziarul de pe Net

Foto: Ziarul de pe Net

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest