PSD Suceava, scut în jurul lui Eugen Bejinariu. Deputatul a stat în fruntea social-democraților la Ziua Națională

de | dec. 1, 2016 | Reportaje, Știri | 0 comentarii

  • președintele PSD Suceava, Ioan Stan, nu a participat la manifestările organizate la Suceava, preferând să rămână la Fălticeni,  unde a depus o coroană de flori la monumentul din piața Nada Florilor 
  • secretarul general al PSD, Mircea Neacșu, i-a cerut luni deputatului Bejinariu demisia din actualul mandat și din viitorul Parlament și să se pună la dispoziția justiției
  • ieri, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache a declarat presei că PSD va susține urmărirea penală a parlamentarului Eugen Bejinariu, iar luni, 4 decembrie a.c., deputații social-democrați vor vota pentru admiterea solicitării făcute de DNA

 

eugen-bejinariu-virginel-iordache-si-bobi-cusnir-ziua-nationala-1-12-16

Deputatul PSD Eugen Bejinariu, nr. 1 la Camera Deputaților pentru un nou mandat la alegerile de pe 11 decembrie, a participat azi la manifestările de la Suceava.

El s-a aflat în primul rând, fiind încadrat de consilierii județeni Ioan Cușnir și Virginel Iordache, ultimul nr. 2 la Senat.

Bejinariu nu a făcut declarații presei, motivând că participă la un moment înălțător.

Lui Bejinariu colegii din conducerea partidului de la București i-au cerut demisia de două ori –  din manadatul acesta și din cel viitor – prin vocea secretarului general Mircea Neacșu, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Motivul îl reprezintă faptul că Bejinariu aduce prejudicii de imagine partidului.

DNA îl acuză pe Bejinariu de abuz în serviciu în dosarul  Microsoft 2,  în care prejudiciul estimat se ridică la 67 de milioane euro.

Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2003-2004 când Bejinariu era secretar general al Guvernului Adrian Năstase și a semnat o hotărâre pentru un contract fără licitație de achiziție a licențelor  Microsoft.

Ședința de plen în care urma să se voteze cererea DNA de încuvințare a urmăririi penale a fost suspendată din lipsă de cvorum.

CITEȘTE

https://www.ziaruldepenet.ro/2016/11/30/premiera-in-politica-suceveana-psd-isi-demoleaza-lista-pentru-camera-deputatilor/

 

Luni, secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacșu a anunțat că PSD i-a cerut demisia lui Eugen Bejinariu din Parlament, inclusiv dacă va fi reales în următorul mandat.

„Sperăm că luni o să fim mai mulţi decât am fost astăzi, iar până luni, în mod ferm, îi solicităm colegului nostru să-şi depună demisia. Am avut o discuţie cu domnia sa, până în acest moment nu este convins că este un gest bun pentru domnia sa să îşi depună demisia. Eu cred că este o datorie faţă de partid să facă acest lucru şi o să îi cerem în continuare să demisioneze”, a spus secretarul general al PSD, Marian Neacşu potrivit DIGI 24.

Neacşu a spus că un eventual refuz al lui Bejinariu va trebui discutat în conducerea partidului.

„Nu va beneficia de nicio umbrelă a PSD. Noi îi cerem demisia acum şi sperăm ca această demisie să rămână şi pentru viitorul mandat. Dacă domnia sa aduce prejudicii de imagine partidului, atunci e necesar să i se aplice o sancţiune care poată să meargă până la excludere. Este poziţia mea personală”, a spus Neacşu.

El a arătat că, în momentul de faţă, candidatura lui Eugen Bejinariu pentru un nou mandat de deputat nu mai poate fi împiedicată deorece listele partidului au rămas definitive.

„Astea sunt procedurile legale. Nu avem cum să-l retragem, inclusiv în cazul unui deces rămâne pe listă şi i se şi atribuie mandatul”, a mai declarat Neacşu pentru DIGI 24.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache a declarat ieri presei că PSD va susține urmărirea penală a parlamentarului Eugen Bejinariu, iar luni, 4 decembrie a.c., deputații social-democrați vor vota pentru admiterea solicitării făcute de DNA.

1-decembrie-2016-falticen29

Demn de menționat este faptul că președintele PSD Suceava, Ioan Stan nu a participat la manifestările organizate la Suceava, preferând să rămână la Fălticeni,  unde a depus o coroană de flori la monumentul din piața Nada Florilor alături de apropiații săi din partid.

În schimb, fostul președinte al PSD Suceava Cătălin Nechifor a participat la manifestările organizate la Suceava de Ziua Națională a României, dar s-a așezat separat de grupul ce îl înconjura pe Bejinariu.

DAN PASCARU

SERGIU JIPA

Ziarul de pe Net

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest