Scandal înainte de BUCOVINA ROCK CASTLE. Biserica versus Dark Funeral: “Nu avem nevoie de invocatori ai lui Satana”  /  “Satana s-a mutat în faţa multor altare creştine”

de | aug. 18, 2016 | Știri | 8 comentarii

Dark Funeral

 

Organizatorii festivalului  Bucovina Rock Castle,  care începe în această seară la Cetatea de Scaun Suceava, au parte de reclamă neașteptată venită din partea preoților.

Mai exact, pr. prof. JUSTINIAN REMUS A. COJOCAR, președintele Asociației Culturale  Sfântul Mitropolit Dosoftei,  a solicitat anularea concertului trupei suedeze de black metal  Dark Funeral  pe motiv de satanism.

“Pe pagina lor de internet se află clipul de prezentare al trupei în care ard cruci, pentagrame, țin în mâini cranii şi capete de porci, beau sange de animal.

Temele pe care ei le promovează prin muzica lor sunt Satanismul şi respingerea Creştinismului.

Pe pagina de prezentare a festivalului Bucovina Rock Castle se menţionează că banul public se mai cheltuie şi pe acte de cultură, că muzica este o legătură puternică între taţi, mame, fii şi fiice, fraţi, surori şi simpli cunoscuţi.

Considerăm că prezenţa trupei Dark Funeral este o imensă greşeală.

Nu vrem din banul public să fie plătită trupa Dark Funeral !

Concertarea acestei trupe nu este act de cultură şi nu va crea o legătură puternică între oameni, aşa cum se doreşte.

Nu avem nevoie de trupa aceasta satanistă la festival.

Nu avem nevoie de invocatori ai lui Satana.

Chiar dacă nu vor arde cruci şi nu vor aduce animale şi nu vor împroşca şi vor bea sânge de animal, însăşi rugăciunea diabolică şi incantarea Diavolului în cadrul melodiilor ne obligă să luăm atitudine.

Nu ne putem bate joc de înaintaşii noştri aducând sataniştii să cânte.

La Cetatea de Scaun este un paraclis unde oamenii în istorie s-au rugat lui Dumnezeu şi unde şi de acum înainte se vor ruga lui Dumnezeu.

Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe aceşti satanişti ?”  se menționează în apelul lansat de COJOCAR.

Replica organizatorului ION DRĂGUȘANUL a fost promptă, el scriind pe blog, printre altele La Bucovina Rock Castle, au cântat, în vara trecută, metaliştii de la VADER, consideraţi “satanişti” în Polonia pentru că iau atitudine împotriva unor aspecte ale catolicismului.

Asta le-a plăcut durilor lideri moldovani ai ortodoxiei, care, de-a lungul timpului, oricât s-au străduit cu panslavismul lor, nu au izbutit să ne deznaţionalizeze, să facă să dispară românismul din această pustietate europeană.

Rockerii de la DARK FUNERAL, prea sfinţiţilor, nu sunt popi ai unui cult, fie el şi satanic, ci muzicieni.

Nu or să vă răpească enoriaşii.

Recuzita şi măştile ţin de giumbuşlucurile scenice, nu de altceva.

Nu în muzică trebuie căutat şi stigmatizat Stana, pentru că Satana s-a mutat în faţa multor altare creştine şi bolboroseşte noroios ca un vulcan numai cu pucioasă perfidă.

Uitaţi-vă sub sutane, prea sfinţiţilor, şi nu vă mai bateţi capul cu mântuirea noastră.

Nu-i apăr pe cei de la DARK FUNERAL, dacă au rătăcit Calea, vor da socoteală în faţa Bunului Dumnezeu.

Păcat, însă, că ne vom face de râs în faţa lumii civilizate, datorită dogmatismului tâmp al unor popi perfizi, precum autorul memoriului de mai sus.

Uitând că trăim într-un stat laic, în care dreptul la cultură nu poate fi îngrădit de nici un ciocoi al sutanelor, care ne păcălesc cu moaşte, adunând averi pe pământ, în loc să ne îndrepte pe Calea bunului Iisus Cristos, câţiva sutanişti au pornit o campanie năvalnică, satanică şi intolerantă împotriva “Reginei Rockului Suedez”, cum numeşte lumea civilizată trupa DARK FUNERAL, care vine la Suceava dinspre Paris şi Berlin, îndreptându-se spre Tokyo şi înspre lumea largă şi evoluată”.

 

DAN PASCARU

Sursă foto : wall.alphacoders

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

8 Comentarii

 1. dorin

  …TRIMITETI-I SA CINTE IN ISRAEL!

  Răspuns
 2. Nurelas

  Asta cu satanistii si cu alte spirite negre este adevarat ca e un pic comica si intradevar, un spectacol. Totusi nu inteleg de ce de fiecare data sunt asociatie stilurile astea muzicale cu aceste vestigii atat de valoroase pentru cultura noastra. Nu am nimic cu niciun gen de muzica, gasesc ceva frumos in toate dar un pic de atentie pentru tot ce inseamna obiecte de cultura mostenite nu ar strica deloc in Romania. Ne plangem ca nenea Ceasca ne-a daramat tot dar noi le daramam valoarea in schimb. Dati ocazia la toata mizeria de comert de azi sa se rahazzeze pe cultura noastra. In rest, sa se distreze lumea frumos ca avem nevoie si de asta!

  Răspuns
 3. AI!AI!AI!

  Consider o blasfemie muzica unei trupe sataniste in cetatea unui domnitor crestin canonizat ca sfant de Biserica ortodoxa.Nu despre trupa este vorba, ci de o insulta adusa tuturor crestinilor ortodocsi prin profanarea spatiului unde a trait unul dintre cei mai insemnati domni crestini ortodocsi din lume.Estte vorba despre o insulta adusa intregii spiritualitati crestin-ortodoxe romanesti!Sa speram ca la alegeri crestinii ortodocsi din judetul Suceava isi vor aminti de culoara politica a celor ce au aprobat asa ceva!Aici nu este vorba desprea popi,ci despre spiritualitatea crestin-ortodoxa a celor botezati in aceasta credinta!

  Răspuns
  • Catalina

   Pai bine ca nu e vorba de popi, aici e cultura noastra, a tuturor! Fiecare cu problema lui dar aici e problema noastra! Sa ne trezim un pic si sa iesim din cliseele astea de zi cu zi si sa ne gandim mai mult la ce mosteneste fiecare dintre noi de la stramosii nostri. Lasati popii si politicienii si tot, incepeti sa ganditi ca niste oameni ce isi mostenesc munca parintilor si bunicilor!

   Răspuns
 4. reply

  Şi eu consider o blasfemie faptul că un preot s-a ocupat 40 de zile de o cur*ă (politica) şi apoi s-a întors în altar, dar nu încerc să “interzic” nimic, fiecare cu Dumnezeul lui…
  P.S. Şi lui Fane Babanu’ îi plăceau distracţiile şi totuşi unii îl consideră Sfânt…

  Răspuns
 5. aninoasa

  Offf! Mai, sa va spun ceva. Reactia Bisericii la venirea acestora e perfect normala. E foarte corect ca oamenii bisericii sa fie primii si cei mai de seama strajeri ai credintei noastre si ai istoriei deopotriva…si nu numai ei. La fel si celelalte intitutii ar fi trebuit sa reactioneze, la fel si populatia orasului. Acest lucru e ceva foarte firesc si nu inseamna ca cineva e habotnic sau fura banii unii de la altii.
  Haideti sa va spun de ce zic asta. Aici nu este vorba de a agrea sau nu un gen de muzica sau altul. Niciodata Biserica nu a spus “va interzic concertele de muzica usoara” sau “stati toata ziua cu fruntea la pamant si scoateti banii” in niciun caz. Insa romani spuneti-mi si mie cum Dumnezeu sa stai cu mainile in san si sa nu reactionezi deloc, atunci cand ei singuri declara ca au ritualuri “inchinate necuratului”, cand apar cu cruci arse si plimba cranii pe scena? Voi i-ati vazut cum arata? Parca sunt niste aratari, niste orori. Orice om normal daca i-ar vedea ar rupe-o la fuga instantaneu. La asemenea manifestari si declaratii demne de casa de nebuni va asteptati ca sa nu fie nicio reactie? Pai normal ca e.
  Pe urma mai ganditi-va la un aspect. Ce impact psihologic credeti ca va avea? Va spun eu, de dezastru. Asa ceva isi pune amprenta in mod negativ asupra mintii si sufletului unui viitor adult. Ganditi-va foarte bine unde va lasati copiii.

  Răspuns
 6. AI!AI!AI!

  De acord ca acel perot trebuia sanctiunat s1 ipt altele.Problema este ca slujste in bisrica lui si e problema enoriasilor ca nu il iau la masurat cu parul!Daca acea trupa ar fi concertat intr-un templu satanist sau spatiu cultural satanist nu era nici o problema:cine vrea cu Dumnezu merge la biserica(nu la popi)cine vrea cu Satan merge la templu satanist!!E liber fiecare sa aleaga ce vrea.dar sa organizezi recital satanist in cetatea unui donitor crestin frizeaza nesimtirea,.sau ceva in legatura cu argintii!Oare cat le-au intrat in buzunare organizatorilor pentru acasta batjocorire a memoriei lui Stegfan cel Mare,ctitor a pest 40 de biseerici crestin-ortodoxe(nu biserici sataniste)si mostenitor heraldic de drept al tronului bazileeilor crestini-ortodocsi ai Bizantului?Rusine primarieei municipiului Suceava si Coonsiliului judeieean care au aprobat si finantat batjocorirea memoriei marelui domnitor!
  domnitor!

  Răspuns
 7. Alecu

  „Satana s-a mutat în faţa multor altare creştine şi bolboroseşte noroios ca un vulcan numai cu pucioasă perfidă. Uitaţi-vă sub sutane, prea sfinţiţilor, şi nu vă mai bateţi capul cu mântuirea noastră. Nu-i apăr pe cei de la DARK FUNERAL, dacă au rătăcit Calea, vor da socoteală în faţa Bunului Dumnezeu. Păcat, însă, că ne vom face de râs în faţa lumii civilizate, datorită dogmatismului tâmp al unor popi perfizi, precum autorul memoriului de mai sus” … Acestea sunt citaniile unui MARE PORC: Arhișpăgitul Drăgușanul.
  Îmi pare rău că nu am luat la cunoștință mai dereme de acest articol. Autorul său și-a făcut treaba: a luat opinia ambelor părți. Una dintre acestea, și mă refer la un „MARE PORC: Arhișpăgitul Drăgușanul”, este de o nesimțire uluitoare și, în același timp, exasperantă.
  Adică, spune Arhișpăgitul …, trebuie să lăsăm sataniștii să cânte pentru că, de fapt, „Satana s-a mutat în faţa multor altare creştine şi bolboroseşte noroios ca un vulcan numai cu pucioasă perfidă” și dacă s-a mutat în faţa multor altare creştine atunci să fie lăsat să se mute și în Cetate și oriunde mai vrea. Dar când Satana s-a mutat în plicurile primite de Arhișpăgit ca să dea în stânga și în dreapta, nu simțea deloc MARELE PORC cum el însuși grohăia „noroios ca un vulcan numai cu pucioasă perfidă”?
  Mai grohăie MARELE PORC la niște popi: Uitaţi-vă sub sutane, prea sfinţiţilor, şi nu vă mai bateţi capul cu mântuirea noastră. Dar sub troaca lui mizerabilă de neșcolit cu ifose pretins intelectuale care răspunde cu atacuri la persoană (așa cum și eu procedez acum, e corect să recunosc) s-a uitat Arhișpăgitul ca să nu își mai bată el apoi capul cu manipularea/îndobitoricirea noastră cotidiană cu fel de fel de mizerii mascate de pretinsele „giumbușlucuri scenice”?
  Culmea culmilor este că tocmai Arhișpăgitul ne spune nou „Păcat, însă, că ne vom face de râs în faţa lumii civilizate”! Ce verdict mai știe să dea nenorocitul! Eu chiar am fost prin lumea civilizată iar din câte îmi aduc aminte Suedia nu e chiar plină de sataniști cu pretinse „giumbușlucuri secnice”. Nici Polonia și nici Parisul sau Tokio. În orice caz, nu prin astfel de giumbușlucuri scenice au ajuns acele țări și orașe să facă parte din lumea civilizată. Nici cu atacuri la persoană așa cum a procedat Arhișpăgitul. Refuz, pur și simplu, să mă las manipulat de o persoană cu proastă reputație așa cum este Arhișpăgitul! Și, cu riscul de a mi se reproșa că nici eu nu sunt civilizat și nici prea des dus la Biserică, vreau să îl asigur că va avea parte de atacuri la persoană în același mod în care și el, Arhișpăgitul le practică.
  Ce atacuri la persoană? Ei bine, a-l face tâmp (de fapt susținătorul unui dogmatism tâmp) și perfid tocmai pe tânărul Iustinian Cojocaru ar fi o dovadă și dacă ipocriții vor răspunde că este o apreciere/un calificativ atunci și „MARELE PORC: Arhișpgitul Drăgușanul” este o apreciere, aș zice mult mai aproape de realitate decât grohăielile unuia pentru care timpul nu mai curge în favoarea sa și mai ales a orgoliului său porcesc. Ce alte atacuri la persoană? Ei bine, chiar a cataloga pe „sutaniștii” semnatari ai protestului ca fiind adepți/slujitori sau chiar „Satana s-a mutat în faţa multor altare creştine” este un jegos atac pentru că nu cred că unul ca Iustinian Cojocaru este o Satană: nu va primi vreodată pentru slujbe cât a primit Arhișpăgitul pentru felurite (de)servicii aduse unor sau altora.

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...