Solicitările pentru eliberări pașapoarte s-au dublat în ultimele zile

de | aug. 4, 2016 | Știri | 0 comentarii

  • în Marea Britanie persoanele cu vârste peste 14 ani pot călători în continuare cu cartea de identitate

 

 Serviciul Pasapoarte Suceava

Prefectura Suceava informează că, în această lună, s-a constatat o supraaglomerare a ghișeelor de depunere a documentelor pentru eliberarea pașapoartelor., precum și a programărilor online ( în acest caz, astăzi s-au făcut programări pentru data de 22 august ).

Până în prezent, s-au eliberat în fiecare dimineață bonuri cu numere de ordine, pentru ziua în curs, în limita a 220 de persoane, la ora 8 toate fiind epuizate, în timp ce prin metoda de programare online sunt înscrise zilnic aproximativ 105 – 110 persoane.

„Deoarece un număr mare de persoane au rămas fără posibilitatea de a depune documentele pentru eliberarea pașaportului în aceeași zi, s-a hotărât ca să se înmâneze aceste bonuri și pentru zilele următoare, astăzi epuizându-se cele pentru vineri 5 august și estimăm că până la încheierea programului ( ora 19 ) se vor înmâna și cele pentru data de luni 8 august.

Bonurile se eliberează pe baza  actului de identitate / certificatului de naștere și obligatoriu a chitanței, pentru fiecare persoană în parte.

În mod normal, într-o zi a lunii iunie s-au primit 150 – 170 cereri la  cele 3 stații de lucru.

În această perioadă, media zilnică a fost de 350 cereri, iar la punctul de lucru Rădăuți 155 cereri ( față de 70 – 80 )”  se spune într-un comunicat.

Autoritățile informează că nu s-au primit comunicări oficiale, astfel încât în spațiul Uniunii Europene, inclusiv în Marea Britanie, persoanele cu vârsta mai mare de 14 ani pot călători în continuare cu cartea de identitate.

Pașaportul electronic se poate ridica și pe baza de procură de la sediul Serviciului Evidență și Eliberarea Pașapoartelor Simple sau de la ambasada statului în care titularul locuiește.

DAN PASCARU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest