ÎNTREBĂRI DIRECTE cu ANA MARIA COTUN:  “Lucrurile măreţe se fac începând cu lucrurile mici” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu ANA MARIA COTUN:  “Lucrurile măreţe se fac începând cu lucrurile mici”

De    •   Publicat acum 4 ani, 24 iulie 2016   •   Fara comentarii

Ana Maria Cotun Facebook

Ești elevă în clasa a zecea la Colegiul “Nicu Gane” Fălticeni și ai obţinut medalia de bronz la olimpiada balcanică de geografie din Serbia. În ce a constat competiția ? Ai avut momente mai grele?

Competiţia a constat în trei probe : o probă teoretică ( written test ) formată din mai multe secţiuni, o probă practică ( fieldwork ), probă ce s-a bazat foarte mult pe lucrul în echipă, iar în final un test multimedia ce conţinea 30 de întrebări de tip grilă. Nu pot spune că am avut momente grele, am avut doar câteva emoţii, cum se întâmplă înaintea oricărei competiţii importante.

 

Organizatorii olimpiadei au venit, probabil, și cu elemente plăcute pentru a vă umple timpul liber.  Ce ți-a rămas în minte, ce ți-a plăcut cel mai mult?

Desigur. Cel mai mult am apreciat amabilitatea, sunt nişte oameni foarte deschişi, cu care am conversat despre diverse subiecte. Am vizitat acolo un muzeu al satelor din lemn, o mănăstire foarte frumoasă, peisajele erau deosebite.

 

Îndrumătorul tău este cunoscutul profesor doctor MARCEL POROF.  Ce ți-a spus după ce a aflat rezultatul?

A fost mulţumit, fiind prima mea experienţă de acest gen şi mi-a adresat cuvinte încurajatoare pentru anul care va veni, bineînţeles. 

 

Ana Maria Cotun 2 facebook

 

Colegii tăi cum au reacționat?

Colegii mei au reprezentat şi ei un sprijin pentru mine, am primit multe felicitări şi probabil aceasta este şi cea mai frumoasă parte a competiţiei, să vezi cum cei dragi sunt alături de tine cu fiecare emoţie trăită.  Au fost mândri şi entuziasmaţi.

 

O întrebare legată de geografie.  După tine, ce metodă ar fi eficientă pentru promovarea României în plan turistic ?  Dacă ți-ar cere cineva sfatul, ce i-ai răspunde?

 

Consider că România are nevoie de o mai bună organizare. Din punct de vedere turistic suntem o ţară deosebit de bogată, la noi existând o varietate de tipuri de relief, de arhitecturi, de peisaje şi aşa mai departe, însă momentan nu se pune accent pe acest lucru, după părerea mea. în momentul în care fiecare lucru mic va fi valorificat, chiar şi un simplu monument reprezentând o personalitate a României, atunci vom fi pe drumul cel bun. Lucrurile măreţe se fac începând cu lucrurile mici.

 

După terminarea liceului spre ce te vei îndrepta ?  Acum este la modă întrebarea “Rămâi în țară?”

Nu, nu doresc să rămân în ţară. Presupun că motivele sunt clare. Aş vrea medicină sau ceva în domeniul geografiei. Însă ca un “Plan B” aş alege România, Bucureşti.

 

ALMA GAVRIL

Sursă foto : Facebook

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 24 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 24, 2016 @ 6:54 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Yp4fjT to the field below: